Safranbolu'da itfaiyeden yangın kontrolü

Safranbolu'da itfaiyeden yangın kontrolü

Safranbolu'da itfaiyeden yangın kontrolü

KARABÜK - Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Tarihi Çarşı bölgesinde olabilecek yangınlara karşı konak, ev ve iş yerlerinin elektrik tesisatı ile yangın tüplerini kontrol etti.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, kontrollerin sıklıkla yapılacağını kaydetti.

İncelenen yerlerde bazı kabloların koruması olmadan dışarıda bulunması, yangına karşı alınan önlemlerin yeterli olması konusunda uyarıların yapıldığını ifade eden Ürkmezer, şöyle konuştu:

Safranbolu sadece Dünya Miras Kenti olarak değil, Osmanlıdan günümüze atalarımızın bizlere ve gelecek nesillere emaneti olarak görülmeli. Bu nedenle elektrik aksanı, yangın tedbirleri gibi konulara çok daha fazla dikkat etmemiz gerekmektedir. Bilindiği üzere, ne yazık ki geçtiğimiz dönemlerde bazı yangınlar yaşadık. Tarihimiz kül oldu. Bu tür üzücü olaylara meydan vermemek, yeniden yaşamamak için gerekli önlemleri, sadece kaymakamlık ya da belediye olarak değil, tüm vatandaşlarımızla birlikte almalıyız.

Belediye İtfaiye Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimlerin bu amaçla olduğunu aktaran Ürkmezer, Vatandaşlarımızdan uyarıları dikkate almalarını rica ediyorum. Özellikle yangınların arttığı yaz aylarının gelmesiyle bizler de tedbirlerimizi iki kat arttırdık. Müdürlüğümüz, 7 gün 24 saat esasıyla her an teyakkuzda. İtfaiye birimimize gerçekleştirdikleri çalışmadan dolayı teşekkür ediyor, inşallah üzücü durumlar yaşamayız diye temenni ediyorum. ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2018, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER