Safranbolu'da SAKEM faaliyetleri

Safranbolu'da SAKEM faaliyetleri

Safranbolu'da SAKEM faaliyetleri

KARABÜK - Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) tarafından hayata geçirilen Okullar Buluşması projesi kapsamında anaokulları, ilköğretim, liseler, çocuk evleri ve Hasan Doğan Sevgi evlerindeki çocuklar buluşacak.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, SAKEMin gençler ve çocuklarla gerçekleştirilen uygulamalı faaliyetleri arasında, taş tozu ile obje yapımı, yapılan ürünlerin boyanması, ebru çalışmaları, anaokulu seviyesindeki çocukların küçük motor kaslarının gelişimini sağlayacak aktiviteler yer aldığını söyledi.

Sanatın artık çocuklarda, gençlerde ve yetişkinlerde terapi amaçlı kullanıldığını ifade eden Ürkmezer şöyle devam etti:

Çocuğa verilen sanat eğitiminin hedefi, çocuğun sosyal, duygusal, zihinsel ve bedensel özelliklerini geliştirmek, yaratıcılığını artırmak, özgün düşünceyi ve estetik anlayışı geliştirmek, haz almasını ve duygusal açıdan rahatlamasını sağlamak ile paylaşmayı öğretmek olmalıdır. Gençlerin ve çocukların her alanda destekçisiyiz.

Sanat, hem yetişkin hem de çocuk için zevkli bir uğraştır. Yetişkin ve çocuğun ortaya çıkardığı ürün onun sanat eseridir. Her ekonomik seviyedeki insanın ilgilenebileceği bir sanatsal uğraş vardır. SAKEM her yaşta vatandaşa hizmet vermeye devam edecektir.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2017, 19:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER