Şehit askerin şehadet belgesi ailesine verildi

Şehit askerin şehadet belgesi ailesine verildi

Şehit askerin şehadet belgesi ailesine verildi

KARABÜK - Karabükün Yenice ilçesinde meydana gelen kazada şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Oğuz İnanın ailesine şehadet belgesi ve hizmet anısı verildi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, Karabük İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, şehit İnanın Safranbolu ilçesinde ikamet eden ailesini ziyaret etti.

Şehidin şehadet ve terhis belgesini İnanın eşi Esra İnana Kaymakam Ürkmezer teslim ederken, şehidin hizmet anısını İnanın kızı Dilara İnana Ulukaya verdi.

Ürkmezer, ziyarette yaptığı konuşmada, şehit ailesinin acısına ortak olmak ve devletin her zaman yanlarında olduğunu hissettirmek istediklerini belirtti.

Vatanın bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek için gözünü kırpmadan şehadet şerbeti içen şehitlerin ailelerinin kendilerine emanet olduğunu ifade eden Ürkmezer, Üzüntüleri üzüntümüz, acıları acımızdır. Rabbim sabrını artırsın. Hem devlet olarak hem şahıs olarak her zaman onların yanındayız. Şehit ailelerimizin başları her zaman dik dursun şehit olan evlatlarınızla eşlerinizle gurur duyun, onlarla iftihar edin. Onlar mukaddes bir amaç için şehit oldular. diye konuştu.

Ziyarette ilçe vaizi Mustafa Canlı tarafından şehitler için Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.

- Olay

1 Nisanda Karabükün Yenice ilçesinde mahkum taşıyan Ramazan Işık yönetimindeki cezaevi nakil aracı, Yazıköyü mevkisinde ormanlık alanda yaklaşık 100 metreden şarampole yuvarlanmış, kazada Uzman Jandarma Çavuş Oğuz İnan ve Uzman Jandarma Çavuş Kenan Dalkılıç şehit olmuştu.

Araç sürücüsü Işık, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2018, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER