Spora Yönlendirme Projesi...

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi

Spora Yönlendirme Projesi...

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında çalışmalar Karabükte başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Karabük İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde il merkezi ve ilçelerde ilkokulların 3üncü sınıfında okuyan öğrencilerin her biri için oluşturulan özel tarama merkezlerinde 20 metre sürat koşuşu, el kavrama kuvveti, çeviklik testi, geriye sağlık topu atma, dikey sıçrama, esneklik, oturma yüksekliği, kulaç uzunluğu, vücut ağırlığı, boy uzunluğu, antropometrik ölçüm ve performans testi yapıldı.

Merkez Spor Salonunda oluşturulan 8 istasyonda yeteneklerini ve süratlerini sergileyen öğrencilerin elde ettikleri süreler ve veriler Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen cihazlar vasıtasıyla otomatik olarak bakanlık merkezindeki veri toplama merkezine ulaşıyor.

Değerlendirme sonucunda yetenekli öğrencilere temel spor eğitimleri verilerek, eğilimli oldukları branşlara yönlendirilerek ülkeyi temsil edecek sporcular yetiştirilecek.

Karabük Valisi Kemal Çeber de Merkez Spor Salonunda yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köseden bilgi aldı.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2018, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER