Türkiye Para-Tekvando Şampiyonu Özcan Gözü Londra'da

Türkiye Para-Tekvando Şampiyonu Özcan Gözü Londra'da

Türkiye Para-Tekvando Şampiyonu Özcan Gözü Londra'da

 

Karabükte doğuştan bir eli olmayan lise öğrencisi Alican Özcan, antrenörünün tavsiyesiyle başladığı para-tekvandoda kazandığı Türkiye şampiyonluğunun ardından gözünü Londrada düzenlenecek Dünya Şampiyonasına çevirdi.

Babasıyla 2009da Karabük Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne giderek futbol oynamak istediğini belirten Alican, burada tanıştığı tekvando antrenörü Fatih Arının tavsiyesiyle bu spora başladı.

75. Yıl Karabük Anadolu Lisesinde okuyan ve haftada 5 gün antrenman yapan Alican, 4 Ağustosta Ankara İsmet Iraz Spor Salonunda düzenlenen Türkiye Para-Tekvando Şampiyonasında erkekler 61 kiloda birinciliği elde etti.

 

- Çok heyecanlandım

 

Ekim ayında İngilterenin başkenti Londrada gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonasında Türkiyeyi temsil edecek Alican Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekvandonun eğlenceli fakat yorucu olduğunu söyledi.

Alican, küçükken futbol oynamak istediğini ancak antrenörüyle tanışınca bu kararının değiştiğini anlatarak, Tekvandoda milli oldum. Yaşım müsait olunca para-tekvandoda mücadele etmeye başladım. İlk yılımda Türkiye şampiyonu oldum. dedi.

Ankaradaki Türkiye Para-Tekvando Şampiyonasından bahseden Alican, Üst üste iki kez Türkiye şampiyonu olmuş biriyle müsabaka yaptım. Çok heyecanlandım. Allahın izniyle bütün maçlarımı kazandım. Ailem, arkadaşlarım ve hocam her zaman en büyük destekçilerim. Onlara çok teşekkür ederim. Beni asla yalnız bırakmadılar. Maçlarıma hepsi geldi. ifadelerini kullandı.

 

- Tokyodaki Paralimpik Oyunlarına gitmek istiyorum

 

Alican Özcan, hedefleriyle ilgili Avrupa ve dünya şampiyonası ile paralimpik oyunlarında derece yapmak istiyorum. Önümüzde 19 Ekimde Londrada gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası var. Sonrasında 27 Ekimde de Belarusta Avrupa Şampiyonası var. Bunlara katılacağım. Buralarda toplayacağım puanlarla 2020de Tokyoda yapılacak Paralimpik Oyunlarına gitmek istiyorum. diye konuştu.

Alican, her şeyini antrenörüne borçlu olduğunu, elde ettiği başarıların onun sayesinde geldiğini aktardı.

 

- İstiklal Marşını tüm dünyaya dinletmek istiyorum

 

Paralimpik oyunlarına gidebilmek için sponsor gerekiyor. diyen Alican Özcan, Puan toplamam gereken organizasyonlar var. Bu turnuvalara imkanlarımız el vermiyor. İstiklal Marşını tüm dünyaya dinletmek istiyorum. Türk bayrağını herkes görsün. Türkün gücünü, yılmadan nerelere gelebileceğini herkese göstermek istiyorum. En büyük hedefim bu. şeklinde görüş belirtti.

Alican, elde ettiği başarılara çevresindeki herkesin çok sevindiğini ve bunun gurur verici olduğunu söyleyerek, senelerdir bu anı beklediğini, bunun için çalıştığını ve çabaladığını dile getirdi.

 

- Arı: Maddi desteğe ihtiyacımız var

 

Karabük Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde görev yapan tekvando antrenörü Fatih Arı ise Alican Özcanın bir yaz kampına futbol oymaya geldiğini ancak kendisinin onu tekvandoya yönlendirdiğini aktardı.

Alicanın çok istekli olduğunu ve hiçbir antrenmanı kaçırmadığını, ailesi ve arkadaşlarının ona çok destek olduğunu anlatan Arı, Hedefimiz paralimpik oyunları. Bunun için de maddi desteğe ihtiyacımız var. Alican, Türkiyenin adını dünyaya duyurabilecek kapasitede bir sporcu. Destek, sponsor bekliyoruz. şeklinde konuştu.

haber

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2017, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER