Türkiye'nin emek hareketi için de çok önemlidir.

Türkiye'nin emek hareketi için de çok önemlidir.

Türkiye'nin emek hareketi için de çok önemlidir.

KARABÜK - HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, dünyada sanayi işçilerinin sendikal hareketin amiral gemisi olduğunu belirterek, O yüzden Çelik-İş Sendikasının temsil ettiği bu misyon, Türkiyenin emek hareketi için de çok önemlidir. dedi.

Karabük Vali Nafiz Kayalı Kültür Merkezindeki Çelik-İş Sendikası Karabük Şubesi 8. Olağan Genel Kurulunda konuşan Arslan, Karabükün sevdalanacak kadar muhteşem, tarihi ve değerleri temsil eden çok önemli bir şehir olduğunu söyledi.

Çelik-İş Sendikası eski Genel Başkan Metin Türkeri rahmet ve minnetle anan Arslan, aldıkları bir kararla HAK-İŞ Genel Merkezindeki toplantı salonuna merhum Metin Türkerin adını vereceklerini ifade etti.

Arslan, Çelik-İş Sendikasının sanayi alanındaki önemli bir kesimi temsil ettiğini anlatarak, Çelik-İş Sendikası, sanayi işçilerini temsil ediyor. Bütün dünyada sanayi işçileri sendikal hareketin amiral gemisidir. O yüzden Çelik-İş Sendikasının temsil ettiği bu misyon, Türkiyenin emek hareketi için de çok önemlidir. Çelik-İşin gücü, Türkiye emek hareketinin gücüyle paraleldir. diye konuştu.

Demir-çelik sektöründe yaklaşık 1,5 milyon çalışan olduğuna işaret eden Arslan, çok sayıda metal işçisinin HAK-İŞ ve Çelik-İş bünyesine katılmak için beklediğini kaydetti.

Arslan, İSDEMİRde yeniden örgütlenmenin HAK-İŞ ve Çelik-İş Sendikası için çok önemli bir kazanım olduğuna dikkati çekerek, işçi-işveren ilişkileri konusunda her zaman KARDEMİRi örnek gösterdiklerini dile getirdi.

- Et ve tırnak gibi birbirinden ayrılmaz

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ise sendikalarının KARDEMİR ile hayat bulduğunu, zaman içerisinde et ve tırnak gibi birbirinden ayrılmaz iki parça haline geldiğini ifade etti.

Karabük Şubesi Başkanı Ulvi Üngörenin güven tazelediği kongreye, Kardemir Karabükspor Başkanı Hikmet Ferudun Tankut da katıldı.

haber

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2017, 18:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER