"Türkiye'nin istikrarı bizim için en önemli unsurdur"

"Türkiye'nin istikrarı bizim için en önemli unsurdur"

"Türkiye'nin istikrarı bizim için en önemli unsurdur"

KARABÜK - Makedonya Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Adnan Kahil, Terör, terördür; nerede olursa olsun. Makedonya hükümeti olarak Recep Tayyip Erdoğanı ve Türk devletini teröre karşı mücadelede destekliyoruz ve destekleyeceğiz. dedi.

Konuk Bakan Kahil, bir dizi ziyaret için geldiği Karabükte, Vali Kemal Çeber ve Belediye Başkanı Rafet Vergiliyi makamlarında ziyaret etti.

Belediye ziyaretinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriyenin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kahil, Afrin ilçe merkezinin kontrol altına alınmasının 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. yıl dönümüne denk gelmesinin anlamlı olduğunu belirtti.

Kahil, Türkiyenin bütünlüğünü korumak için bu harekatı yaptığını ve asla başka ülkelerin topraklarında gözü olmadığını, devlet bütünlüğünün yalnız sınırlarla korunmayacağını ve bazen sınırlar dışında da harekatlar yapılabileceğini vurgulayarak, Sınırlarında terörist organizasyonların çoğalması Türkiye devletine bir tehditti. Terör, terördür, nerede olursa olsun. Makedonya hükümeti olarak Recep Tayyip Erdoğanı ve Türk devletini teröre karşı mücadelede destekliyoruz ve destekleyeceğiz. diye konuştu.

Uygar milletler terörizme karşı savaşır. diyen Kahil, Türkiye çıkıp bu harekatı yapmasıydı, 3,5 milyondan fazla Suriyeliyi bünyesinde barındırmaya devam edecekti. Onların istikrarı için bu harekatı yaptı. İnanıyoruz ki böyle şeyler ilerde tekrarlanmayacaktır. Eğer tekrarlanırsa her zaman bu tür harekatları destekleyeceğiz. ifadelerini kullandı.

- Avrupa Birliği kendi çıkarları doğrultusunda konuşuyor

Avrupa Birliğinin Türkiyeye Zeytin Dalı Harekatnı durdurması yönünde çağrı yaptığını hatırlatılan Bakan Kahil, Avrupa Birliği kendi çıkarları doğrultusunda konuşuyor. Bunu AB ve herkes bilmeli ki Avrupanın çıkarları varsa Türkiyenin de Türk milletinin de çıkarları vardır. Türkiye kendi bütünlüğünü korumak için bu harekatı yaptı. Başka bir devletin yerini işgal etmek için değil. Böyle açıklamalar olacaktır ama sonuç önemlidir. Sonuç görüyoruz ki Afrin ele geçirildi. Recep Tayyip Erdoğanın dediği gibi bundan sonraki dönemde Afrin orada yaşayanlara teslim edilecektir. değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Kahil, Türkiyenin kimsenin toprağında gözü olmadığını, Makedonya olarak buna inandıklarını vurguladı.

Türkiyenin hakları ve istikrarı bizim için en önemli unsurdur. diyen Kahil, ülkesindeki teşvikleri bildirmek için Türkiyeye geldiğini ve illeri gezerek, iş adamlarına yatırım olanaklarını anlattığını ifade etti.

Bakan Kahil, daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Özcanı ziyaret etti, Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarını (KARDEMİR) gezdi.

Gün içerisinde kentteki yatırımcılarla da bir araya gelecek konuk bakan Kahil, Safranbolu ilçesine geçerek çeşitli görüşmelerde bulunacak.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2018, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER