Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Sybıha'dan ziyaret

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Sybıha'dan ziyaret

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Sybıha'dan ziyaret

KARABÜK - Ukraynanın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Karabük Vali Vekili Osman Yenidoğanı ziyaret etti.

Karabük Üniversitesi tarafından (KBÜ) yarın yapılacak Türkiye-Ukrayna Diplomatik İlişkilerinde 25. Yıl Sempozyumuna katılmak üzere şehre gelen Sybihayı, Vali Vekili Osman Yenidoğan karşıladı.

Sybıha, ziyarette yaptığı açıklamada, Karabüke ilk defa geldiğini söyledi.

Ukrayna ve Türkiye arasında var olan stratejik ortaklık boyutunun yanında bir de bölgesel işbirliğini geliştirmek istediklerini ifade eden Sybiha, Bunun için elimizden geleni yapmaya hazırız. Buraya gelirken manzaralara baktım, aslında Ukraynaya benzettim. Çok benzer manzaralar var. Komşu olmaktan ziyade ortak tarihimiz ve ortak kültürümüz var. Dolayısıyla komşu olarak bundan sonra ortak ilişkilerimizi geliştirmek için büyük bir alanımız var. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğanın Kiev ziyareti de çok önemliydi. Bu ziyaret çerçevesinde 9 farklı belge imzalandı. Bu da işbirliğimize yeni ivme kazandıracak. dedi.

-Türkler, Ukraynayı çok sever

Özel anlaşma imzalandığını ve karşılıklı olarak seyahatlerin bundan sonra pasaportlara gerek kalmadan, sadece kimlik kartlarıyla yapılabileceğini aktaran Sybıha, şöyle konuştu:

Aynı zamanda turistik açıdan Türkiye, Ukrayna için 1 numara destinasyon olarak kalıyor. Geçen yıl Ukraynadan, Türkiyeye 1 milyondan fazla turist geldi, rekor kırdık. Bu yıl yeni rekorları bekliyorum, yüzde 20, yüzde 30 daha fazla turist gelmesini bekliyorum. Aynı zamanda Türkler de Ukraynayı çok severler, bizler de Türkleri çok severiz. İki ülke arasında hem havayolları, hem de deniz yolları gelişmiş, her iki taraftan da ulaşım mümkün. Türkiyeden, Ukraynaya da turist sayısı yüzde 25 oranında artış gösterdi, mesafe olarak da aslında çok yakınız. Ankara ile Kiev arasındaki mesafeye bakacak olursak uçakla sadece 1,5 saat gibi bir zaman alıyor. Ankaradan, Karabüke gelmek kadar bir zaman alıyor. Devamlı Türkiye ile dayanışma içerisindeyiz, bu sadece ikili ilişkilerde değil, uluslararası platformlarda da her zaman yanındayız.

Vali Vekili Yenidoğan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiyenin son 15 yıldır özellikle üzerinde durduğu konunun istikrar olduğunu vurguladı.

Yeni dünya düzeni içerisinde dışarıya açılmanın ve dış dünyaya açılmak için yeni ilişkiler geliştirmenin önemli olduğuna dikkati çeken Yenidoğan, şunları kaydetti:

Bu yapının temel etkenlerinden biri dinamik bir sanayi toplumu. Ülkemiz ticari anlamda Türk özel sektörünün dinamik yapısını kullanmaya çalıştık. Dış ilişkiler anlamında Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başkanımız sayın Binali Yıldırım ve bakanlar düzeyinde dış ilişkileri geliştirmek adına ciddi girişimler gerçekleştirildi. Ukraynadaki dostlarımızın ülkemizi turizmde önceki yıllara oranla yüzde 40 gibi bir artışla cevap vermesi, ülkemizdeki istikrarı onların gördüğünü gösteriyor. Bizim temel amacımız, temel hedefimiz Mustafa Kemal Atatürkün de dediği gibi Yurtta Sulh, Cihanda Sulh ilkesidir. Sadece kendi ülkenizde barış sağlamakla değil dış dünya ile barış içerisinde yaşamaktır.

Ukraynanın Ankara Büyükelçisi Sybıha, Karabük Şeref Defterini de imzaladı.

haber

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2017, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER