Uluslararası Göçmenler Günü

Uluslararası Göçmenler Günü

Uluslararası Göçmenler Günü

KARABÜK - Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ürkmezer, mesajında, 18 Aralık tarihinin Birleşmiş Milletler tarafından 2000 yılından bu yana Uluslararası Göçmenler Günü olarak kabul edildiğini ifade ederek, bu günde yapılan etkinliklerle dünyada göçmenler ve yerinden edilmiş insanların yaşamları ve sorunları konusunda bir farkındalık oluşturulmaya çalışıldığını belirtti.

Dünyanın en önemli göç rotalarından biri üzerinde yer alan Türkiyenin, çok büyük göç süreçlerine tanıklık ve ev sahipliği yaptığına işaret eden Ürkmezer, şunları kaydetti:

Son yıllarda bir yandan artan ekonomik gücümüz ve istikrarımız bir çekim unsuru oluştururken. Ülkemize yönelik göçü teşvik eden bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu gelişmeler dolayısıyladır ki, şu anda binlerce yabancıya ev sahipliği yapmaktayız. Halkımızın misafirlerimize gösterdiği anlayış ve olumlu yaklaşımlar milli duyarlılığımızın, misafirperverliğimizin ve insani duygularımızın bir göstergesidir. Bu vesile ile barış ve huzurun hakim olduğu savaş, terör ve zulmün son bulduğu, herkesin kendi yurdunda hür ve özgür yaşadığı bir dünya için sorumluluklarımızın olduğunu ifade ederek, ülkemizde ve dünyanın her yerinde anavatanından kopup çeşitli sebeplerle başka memleketlere göç etmek zorunda kalmış göçmenlerin 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Gününü içtenlikle kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2017, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER