Uysal, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mesaj

Uysal, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mesaj

Uysal, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mesaj

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Uysal, mesajında, muhtarlık müessesesinin, bir yanıyla yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, diğer yanıyla da devletin en küçük ve her noktadaki parçası olan bir kurum olduğunu belirtti.

AK Parti hükümeti olarak, muhtarlara özel bir günü ihdas etmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Uysal, şunları kaydetti:

Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Mahallelerimizin ve köylerimizin her türlü ihtiyacını tespit edip, hizmet sunmak hususunda emeğini esirgemeyen, bizlerle mahallelerin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapan, gerek milleti, gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, ahirete irtihal etmiş muhtarlarımıza Allahtan rahmet, hayatta olan muhtarlarımıza sağlık, esenlik ve çalışmalarında başarılar diliyorum.

- Karabük Belediye Başkanı Vergili

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vergili, mesajında, toplumda çok önemli işlevleri olan ve yerel yönetimin temel ayaklarından biri olan muhtarlık idaresinin, yüzyılları aşkın bir süredir görev yapan büyük bir teşkilat olduğunu vurguladı.

İkinci Mahmut zamanından itibaren devam eden bir teşkilat olan muhtarlığın, günümüz toplumunda da halen önemli ve güzel işlevleri yerine getirmeye devam ettiğini aktaran Vergili, şunları ifade etti:

Belediyeler ve halkın arasında önemli bir köprü görevi gören muhtarlıklarımız aynı zamanda halkın sesi olmaktadır. Yerel yönetimlerin temel yardımcılarında olan muhtarlıklarımız bu önemli işlevlerden olsa gerek, yüzyıllardır halen görev yürütüyor. Karabük Belediyesi olarak muhtarlarımızın taşıdığı sorumluluk ve önemin bilincinde olarak, hareket ediyoruz. Belediyemizin çalışma ve projelerini her an muhtarlarımızın bilgisine sunduğumuz gibi, muhtarlarımız da bu anlamda vatandaşlarımıza birer iletici konumunda yer alıyor. Yine aynı şekilde Karabük Belediyesi olarak, muhtarlarımızın talep ve görüşlerini değerlendiriyor ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bütün muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, kendilerine sağlıklı ve mutlu bir önüm diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2017, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER