Uzman erbaşlar asayiş kursunu tamamladı

- Safranbolu'da 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'nda asayiş kursuna katılan bin 900 uzman erbaş mezun oldu

Uzman erbaşlar asayiş kursunu tamamladı

KARABÜK - Karabükün Safranbolu ilçesinde bulunan 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında asayiş kursuna katılan bin 900 uzman erbaş için mezuniyet töreni düzenlendi.

Komutanlıktaki 24üncü Dönem Uzman Erbaş Asayiş Branşı Kurs Kapanış Töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Törende konuşan 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay İsa Çakmak, yoğun bir eğitim dönemi geçirildiğini söyledi.

Bundan sonra ülkenin birlik ve bütünlüğünün korunmasında üstün görev anlayışı, mesai mefhumu gözetmeksizin fedakarca görev yapan jandarma teşkilatının çeşitli birliklerinde kursu tamamlayanların görev alacağını ifade eden Çakmak, Sizlerin bu birliklerde çok başarılı olacağınızdan asla şüphem yoktur. Aldığınız eğitim, bu görevleri başarmak için yeterlidir. Meslek hayatınız boyunca ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürkün kanun ordusu diye tanımladığı jandarma teşkilatının birer mensubu olarak, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını daima gözetiniz. Kanunlara ve nizamlara mutlak itaat ediniz. diye konuştu.

Daha sonra kursu birinci bitiren uzman erbaş, yaş kütüğüne ismini çaktı.

Kurslarda başarılı olanlara, Karabük Vali Yardımcısı Osman Yenidoğan, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel tarafından belgeleri verildi.

Kursa katılan uzman erbaşların hazırladığı gösterinin ardından tören geçişi yapıldı.

Uzman erbaşlar, törenin ardından aileleriyle bir araya geldi.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2017, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER