Vali Çeber, Kutladı!

Vali Çeber, Kutladı!

Vali Çeber, Kutladı!

Karabük Valisi Kemal Çeber, 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Çeber, mesajında, Türk milletinin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı tarih olan 19 Mayıs 1919un 99. yıl dönümünü birlikte kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

19 Mayıs tarihinin, Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirinin kırılması amacıyla milletin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde işgal güçlerine karşı şahlanışı ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun ilk adımı olduğunu aktaran Çeber, şunları kaydetti:

Türk milletini aydınlığa kavuşturan, istiklal mücadelesinin ilk kıvılcımı olan 19 Mayıs, Atatürk tarafından gençliğe armağan edilmiş bir bayramdır. O, Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır. sözüyle Türk gençliğinin sonsuz vatan aşkına olan güvenini vurgulamış ve milli mücadeleyi başlatmak üzere Samsuna çıktığı 19 Mayıs tarihini Gençlik ve Spor Bayramı olarak gençliğe armağan etmiştir. Sevgili gençler, Türkiye Cumhuriyetinin geleceği, bağımsızlık şuuruyla yetişen sizlere emanettir. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatacak olan en büyük güvencemiz sizlersiniz. Bu nedenle sizlerin çağın gerekleri doğrultusunda nitelikli bir eğitim alarak en iyi şekilde yetişmeniz, devlet ve millet olarak en önemli gayemizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, Samsunda başlattığı kurtuluş mücadelesiyle bizlere bağımsız bir vatan emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyor, siz değerli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2018, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER