Yabancı öğrencilerin gözünden 15 Temmuz

Yabancı öğrencilerin gözünden 15 Temmuz

Yabancı öğrencilerin gözünden 15 Temmuz

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) okuyan yabancı öğrencileri Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yazdıkları mektuplar 15 Temmuz Mektupları kitabında toplandı.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversitede öğrenim gören uluslararası öğrencilerin 249 şehidin verildiği 15 Temmuz hain darbe girişimine nasıl baktıklarını, yazdıkları mektuplarla anlattıklarını söyledi.

Üniversitede gerçekleşen bir sosyal faaliyette uluslararası öğrencilere 15 Temmuz darbe girişiminde ne hissettiniz? sorusunun yönetildiğini, ilgili hocaların, öğrencilerinden konuyla ilgili düşünce ve hissiyatlarını yazıya dökmelerini istediğini ve ortaya okuyanı çok duygulandıran birbirinden anlamlı mektuplar çıktığını ifade eden Polat, Bunun üzerine de mektupları kitap haline getirerek herkesle paylaşmak istedik. Üniversitenin yayını olarak basılan kitapta 84 uluslararası öğrencinin menfur saldırıyla ilgili yazdığı mektuplar yer alıyor. diye konuştu.

Kitabın Yayın Yönetmeni de olan Polat, kitapta yer alan 15 Temmuza Milli Bakış başlıklı yazısında şu görüşlere yer verdi:

Karabük Üniversitesi olarak bu çeşit haince ve menfur bir faaliyet içerisinde olanların milleti olmadığına ve bu hainliğe karşı duran tüm insanlığın da aynı milletten olduğuna inanıyoruz.

Bunun küçük bir örneği olarak üniversitemizde bilimsel yeterlilikleri kadar ahlak, hamiyet, vefa gibi yeteneklerini de azami seviyede geliştirmeye çalıştığımız uluslararası öğrencilerimizin bu menfur girişime bakışlarını anlattıkları mektupları derledik.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2017, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER