Yangınla Mücadele.

- Karabük'te, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Kazakistan'dan getirilen, 3 ton su taşıyabilen helikopterle olası yangınlara müdahale edilecek

Yangınla Mücadele.

KARABÜK - Orman Genel Müdürlüğü tarafından Kazakistandan getirilerek Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne gönderilen 3 ton su taşıya bilen helikopter Karabükte konuşlandırıldı.

Karabük Orman İşletme Müdürü Rıfat Ataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, helikopterin 2,5 ay Karabükte kalacağını söyledi.

Helikopterin 6 personeli bulunduğunu ifade eden Ataş, 2017nin ilkbahar mevsiminin ve haziran ayının çok yağışlı geçtiğini, bu nedenle araziler ve ormanlarda çok yoğun ve boylu otlanmalar olduğunu belirtti.

Bu durum gözönüne alındığında yangın riskinin daha fazla olduğunu aktaran Ataş, Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye başladı. Bu aylar yangınların daha sık yaşandığı zamanlar. Karabük, orman bakımından Türkiyenin en zengin bölgelerinin başında geliyor. Bu nedenle de Orman Genel Müdürlüğümüz de her yıl bir helikopteri Karabükte görevlendiriyor. Helikopterimiz Karabüke geldi ve şu anda hazır şekilde bekliyor. diye konuştu.

Helikopterin sadece Karabükteki yangınlara müdahale etmeyeceğini, Kastamonu, Sinop, Bartın ve Zonguldakta olası yangınlara da müdahale edeceğini vurgulayan Ataş, şöyle konuştu:

Vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor. Piknikleri belirlenen alanlarda yapsınlar. Ot ve anız yangınlarına dikkat etsinler. Bölge Müdürlüğü bünyesinde 13 tane yangın gözetleme kulemiz var. 25 arazöz ve 298 yangın söndürme işçimiz var. Tek isteğimiz yangınsız bir mevsim olsun. Yangında başarılıyız demek önemli değil, zamanında tedbir almak önemli.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2017, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER