Yaralı "kaya kartalı" tedavi altına alındı

Yaralı "kaya kartalı" tedavi altına alındı

Yaralı "kaya kartalı" tedavi altına alındı

Karabükün Eskipazar ilçesi Büyük Tarla mevkisinde köylüler tarafından yaralı olarak bulunan kaya kartalı tedavi altına alındı.

Kaya kartalını, bir ağaç kovuğunda uçamaz halde bulan bir kişi, kartala bir süre tavuklarını beslediği kümeste baktı.

Daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Karabük Şube Müdürlüğünü arayan vatandaş, yaralı kartal bulduğunu bildirdi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Karabük Şube Müdürlüğü ekipleri de yaralı kartalı teslim aldı.

Şube Müdürü Ahmet Işık, yaptığı açıklamada, kartalın yapılan muayenesinde kanadında ve ayağında yara olduğunu söyledi.

Kartalın nasıl yaralandığın belirlenemediğini ifade eden Işık, Bir köylü tarafından yaralı olarak bulunan kaya kartalı, birkaç gün bakılmış. Daha sonra bize haber veriyor ve ekiplerimiz hemen köye giderek yaralı kartalı teslim alıyorlar. Şu anda kartalın durumu iyi. Tedavisinin tamamlamasının ardından doğal yaşamına salmayı düşünüyoruz. Kartalı yaralı olarak bulan ve bakan vatandaşımızı da duyarlılığından dolayı tebrik ediyoruz. diye konuştu.

Vatandaşların yaralı buldukları ya da gördükleri hayvanlarla ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar ile irtibata geçmelerini isteyen Işık, kendi sorumluluk alanlarındaki her türlü ihbarı anında değerlendirdiklerini bildirdi.

Işık, vatandaşların yaralı saldırgan hayvanlara da yaklaşmamaları, bu tür durumlarda kendilerine haber vermeleri uyarısında bulundu.

 

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2017, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER