10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA BİLARDO ŞAMPİYONU BELLİ OLDU

10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA BİLARDO ŞAMPİYONU BELLİ OLDU

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde düzenlenen, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Özel 3 Bant Bilardo Turnuvası”nda, İzzet Özdemir şampiyonluğa ulaştı.

İlçedeki Cumartesi (Köylü-Üretici) Pazarı mevkisindeki Üstün Bilardo Spor Salonu’nda 10 gün önce başlayan turnuvaya, 32 sporcu katıldı.

İkili eşleşme ve eleme sistemi ile salondaki 4 masada oynanan karşılaşmalarda rakiplerini yenen sporcular “Galipler Turu”na devam ederken, yenilenler “Yenilenler Grubu”nda bir karşılaşma daha oynama hakkı elde etti.

Galipler grubunda rakiplerini yenerek adını finale yazdıran isim İzzet Özdemir, bu grup finalinde karşılaştığı Orkan Basmaz’ı yenerek ilk “Finalist” oldu.

“Yenilenler Grubu’nda devam eden karşılaşmalarda Galipler Turu’nda Özdemir’e yenilen Basmaz, bu kez tüm rakiplerini geçerek, tekrar adını ikinci finalist olarak yazdırdı.

Özdemir ile Basmaz’ın bir kez daha karşı karşıya geldikleri maçı kazanan usta ıstaka İzzet Özdemir, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Özel 3 Bant Bilardo Turnuvası”nda şampiyonluğa ulaşan isim oldu.

Basmaz’ın ikinciliği elde ettiği turnuvanın üçüncüleri ise Şenol Buyurucu ile İbrahim Göktekin oldular.

KUPALARI ADD VERDİ

Üstün Bilardo Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törende konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ereğli Şube Başkanı Yusuf Arslan, Büyük Önder anısına düzenlenen turnuva ile gururlandıklarını belirterek, “bilardo sporunun tüm spor dallarından çok farklı olduğunu biliyorum. Hesap, his ve stresin bir arada olduğu ender sporlardan. Burada çok da güzel bir mekanınız var. Son derece de anlamlı bir turnuva düzenlediniz. Öncelikle organizasyonu gerçekleştiren Spor salonu sahibi Cüneyt Solukçu olmak üzere tüm sporcuları kutluyorum” dedi.

Arslan, Turnuva Şampiyonu İzzet Özdemir’e kupasının yanı sıra, ADD olarak ‘Nutuk’, başarı belgesi ile ADD Rozeti hediye etti.

Turnuva ikincisi Orkan Basmaz, kupa ve hediyesini ADD Şube Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Karaca’dan alırken, üçüncülerden Şenol Buyurucu’nun kupa ve hediyesini ADD Üyesi Bülent Kalyoncu, İbrahim Göktekin’in kupasını da ilçedeki bilardoculardan İbrahim Ayaz takdim etti.

Tören, hatıra fotoğrafları çekimi ile tamamlandı.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2020, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER