“10 Ocak’ın yeri ve önemi başkadır”

“10 Ocak’ın yeri ve önemi başkadır”

“10 Ocak’ın yeri ve önemi başkadır”

Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ertuğrul mesdajında şu görüşlere yer verdi;

“Demokrasiye bağlı ve demokratik yaşama susamış toplumların vazgeçilmez gücü, kuşkusuz, o demokrasinin dördüncü kuvveti olarak kabul ettiğimiz basındır.

On yıllar önce, her zerresine yayılmış sansür illetinden kurtulan, ancak son dönemlerde, merkezî hükûmet ve onun temsilcilerinin bloklaştırarak, tarih boyunca görüp görülebilecek en ağır baskılarla karşı karşıya bıraktıkları basın dünyamızda, 10 Ocak’ın yeri ve önemi başkadır.

Bu gün; ulusumuzun, anayasal hükümlerle teminat altına alınmış haber alma özgürlüğünün en sağlam ve olmazsa olmaz basamağı olan basınımızda, bu sektöre can ve hayat veren gazetecilerimiz ve muhabirlerimizin buruk bayramıdır.

Yüzlerce gazetecinin hem haber verme hem de yaşam özgürlüklerinin ellerinden alındığı, gerek yaygın gerekse de yerel yayıncılıkla halka hizmet veren çok sayıda basın kuruluşunun kapanmak zorunda kaldığı günümüz Türkiye’sinde, demokrasinin yıkılmaz kalelerinden biri olan CHP’nin yöneticileri ve üyeleri olarak, basın çalışanlarının her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bizler, tam bağımsız ve demokratik Türkiye özlemiyle mücadele eden bireyler olarak, temel özlemimiz haline gelen bu hedefe ulaşmamızda her gazetecinin ve basın kuruluşunun ayrı ayrı öneme sahip olduklarını biliyoruz. Bir gün bu güzel ülke, temel hedefimiz haline gelen tam bağımsız ve demokratik bir ülke olacaksa, bu, her şeyden önce gazetecilerimizin sayesinde olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta güzel Ereğli’miz ve Zonguldak’ımızda olmak üzere, memleketimizin her köşesinde, bu şerefli ve sorumluluğu ağır mesleği ifa etmeye devam eden gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor; şahsım ve parti örgütüm adına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2020, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER