15 Temmuz şehitleri Ereğli'de yaşayacak

Ereğli’de 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı Fidan Dikim Töreni geniş katılım ile yapıldı.

15 Temmuz şehitleri Ereğli'de yaşayacak

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ile Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Fidan Dikim Töreni düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.


BAYRAKTEPE BU BÖLGEYE YAKIŞTI
Zonguldak Valisi Ali Kaban Zonguldak ili ve ilçelerinde bayrak konusuna dikkat çekerek şunları söyledi:
‘’15 Temmuz gecesi, bizler yaşadığımız sürece travma olarak kalmaya devam edecek. O travmadan sonra oluşan güzel bir ruh, ‘Yenikapı’ adıyla ifadesini bulan bir ruh ortaya çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarla dile getirdikleri Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Vatan, Tek Devlet hissiyatı büyük bir coşkuyu beraberinde getirdi. Vilayetimizde büyük bir Bayrak bulunup bulunmadığımıza baktığımızda zayıf olduğumuzu görünce, Zonguldak Merkez’de Büyük Otel’in yanında bir bayrak direği dikmek istedik. Ereğli’mize de güzel bir şey yakışacaktı, bunun için ilk aklımıza gelen Organize Sanayi Toplantısında, bulunduğumuz alanda bir ölçüm yaptılar. Bölge Müdürü devreye girerek çalışmayı yaptılar ve direği dikmek nasip oldu. Şimdi de ağaçları dikme hususunda Bölge Müdürü hiçbir şeyden sakınmadığı gibi diğer yerlerde de, burada çok sayıda gelir getirici ağaçlar çiçekler dikildi. Bayraktepe buraya güzel oldu ve yakıştı da. Orman Bölge Müdürü ve çalışanlarını kutluyorum.



FİDANLARIMIZ ŞEHİTLERİMİZİ TEMSİL EDİYOR
Ahmet Sırrı Beşel ise; önemli mesajlar verdi:
‘’15 Temmuz Hain Terör saldırısı sonrası, Sivil Toplum Örgütlerinin talebi vardı. Bugüne denk gelen törende, dikilen bayrağın etrafında şehitler ormanı kurduk. Bizlerin rahat uyuması için, gece gündüz fedakarca görev yapan daha sonra şehit olan yakınlarımızın, bu hatıra ormanıyla anmayı planladık. Bunun için hazırladığımız proje kapsamında Zonguldak Valiliğimizce 15 Temmuz Şehitler Ormanı, Kıyıcak mevkiinde yer almaktadır. Bu fidanlarımız şehitlerimizi temsil ediyor. Zonguldak ili olarak her daim şehit ailelerimizin yanında olacağımızı teyit ederek, toplumsal hafızaya bir miras bırakmak gelecek nesiller için vatan topraklarını kanlarıyla sulamış şehit ve gazilere olan minnetlerimizi bir nebze de olsa kalıcı ve somut hale getirmek istiyoruz. Ormansız topraklar kuraklaşmaya mahkumdur. Ormanlık alanlarımızı genişletmeliyiz, Ormanlar bir ülkenin akciğeridir.
3 bin adet fıstık çamı, 500 adet defne, 300 selvi, 100 adet erguvan, 100 adet ıhlamur olmak üzere 4 bin adet fidan dikeceğiz. Her Fidanı dikerken de şehitlerimize birer Fatiha okuyacağız. Bu topraklara vatan olma özelliği vermiş, Şehitlerimizin adına koyacağız.” 

Törene, Vali Ali Kaban, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı Başkanı Fatih Çakır, Kdz.Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Haluk Selvi, Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Orman işletme Müdürlüğü personeli, Daire Müdürleri, Dul Ve Yetimler Derneği Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, Şehit Aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmaların ardından Vali Kaban ve protokol fidan dikimi gerçekleştirildi.
Programa katılan Şehit Aileleri de fidanlarını dikerken, duygu dolu anlar yaşadılar. Şehitler için dualar edildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2017, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER