1500 KİŞİYE SICAK YEMEK...

1500 KİŞİYE SICAK YEMEK...

1994 yılından itibaren iftar çadırları kurmak yerine ihtiyaç sahiplerini tespit ederek kapılarına kadar her gün sıcak yemek servisi yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra yeniden döndüğü görevinde, eski geleneğini devam ettirmeye başladı.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine yapılan sıcak yemek servisi ile ilgili olarak bugün Belediye yemekhanesinde basın toplantısı yaptı.
İftar çadırlarının amacına uygun olmadığının altını çizen Halil Posbıyık, Potbaşında bir aileye iftar çadırı kurmak istediğini ve bu konuda fikrini aldığını belirterek, o ailenin buna karqşı çıktığını, üç çocuğu ile çarşıya inmesinin mümkün olmadığını söylediğini ve yol parası olsa o para ile kumanya alıp evinde iftar yemeği yiyebileceğini belirttiğini açıkladı.
Kdz. Ereğli’de  Bin 500’e yakın aileye kumanya paketi, ve bin 100 kişilik ihtiyaç sahibi aileye de sıcak yemek servisi yaptıklarını belirten Halil Posbıyık, iftar yemeği için belediyeye katkıda bulunmayı düşünenlerin kendilerine müracaat edebileceklerini söyledi.
Yemekleri bol bol dağıttıklarına dikkat çeken Halil Posbıyık, menünün de et ağırlıklı olduğunu söyledi.
Halil Posbıyık yaptığı açıklamasında, iftar çadırlarında oradan tesadüfen geçenlerin oruç açtıklarını ve genelde protokol ağırlıklı olduğunu hatırlatarak, yıllardır yapılan bu uygulamanın önceki yıllarda Türkiye’ye örnek gösterildiğini hatırlattı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2019, 14:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa ak
Mustafa ak - 5 yıl Önce

Halil amca halil amcalıgını yapatı oruç tutanların duası ona yeter kdz ereglinin halil postbıyık amcası ereglinin .ondan Allah razı olsun örnek insa

SIRADAKİ HABER