19 MAYIS PROGRAMI AÇIKLANDI...

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 15-20 yaş arası gençler, uzun bir aradan sonra ilk defa bugün sokağa çıktı.

19 MAYIS PROGRAMI AÇIKLANDI...

Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasının yıldönümü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programını açıkladı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Dünyayı ve ülkemizi etkileyen Covid-19 Pandemisine yönelik alınan tedbirler nedeniyle, Bu süreçte gerçekleştirilecek faaliyetlerin odak noktasını gençler ve sporcularla doğrudan, güçlü ve yüksek etkileşime olanak tanıyan interaktif uygulamalar ve içerikler oluşturacağı kaydedildi.

Bu süreçte gerçekleştirilecek faaliyetlerin odak noktasını gençler ve sporcularla doğrudan, güçlü ve yüksek etkileşime olanak tanıyan interaktif uygulamalar ve içerikler oluşması amacıyla ,Kdz. Ereğli İlçesinde “19 Mayıs Atatürk’ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramı” günü için icra programı oluşturulduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: .

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramı ”19 Mayıs 2020 Salı günü saat 10:00’da başlar ve saat 23.59’da son bulur.

Bayramın başlama-bitiş saatleri arasında resmi daireler, askeri birlik, kurum ve karargâhlar ile özel kurum-kuruluşlar bayraklarla donatılacaktır. Gece bu kurum ve kuruluşlar aydınlatılacaktır.

ÇELENK SUNMA TÖRENİ:

Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü çelengi 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 10:00’da  Atatürk Anıtı’na sunulacak.

Tören Yönetimi Gülüç İbrahim İzmirli Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Tarık Aksoy tarafından gerçekleştirilecek.

Gençlik Spor İlçe Müdürü Serkan Keleş tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak, çelengin taşınması Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü Voleybol Antrenörü Muharrem Okumuş ve İngilizce Öğretmeni Nesrin Okumuş tarafından yapılacak.

Atatürk Anıtı’na Çelengin sunumu ve saygı duruşunu takiben İstiklal Marşı söylenecek olup, aynı anda  Gençlik Lideri Cihat Çaturoğlu ve Gençlik Merkezine Üye olan gönüllü gençler  ile birlikte Belediye Başkanlığı Zabıta ekipleri tarafından şanlı bayrağımız göndere çekilmesinin ardından tören sona erecek.

DİĞER ETKİNLİKLER

19 Mayıs 2020 Salı günü saat 12.00’de Belediye Hoparlöründen Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının verilmesi, akabinde Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın kutlama mesajları okunacak.

19 Mayıs 2020 Salı günü 14:00-19:00 saatleri arasında Merkezi Belediye Hoparlöründen  Gençlik Haftası kapsamında Gençlik Şarkıları seslendirilecek.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2020, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER