5 günde 50 ton fındık alındı

TMO 5 günde 50 ton fındık aldı.

5 günde 50 ton fındık alındı

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu yazılı bir açıklama yaparak Toprak Mahsülleri Ofisinin Alaplıda fındık alımlarına devam ettiğini söyledi.
Türkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;Değerli Basın Mensupları ve Üreticilerimiz. Fındık hasadı devam etmektedir, fakat rakımı 250 ile 500 olan köylerin fındık hasadı bitmiştir. Şuanda havalar güneşli gidiyor, inşallah üreticimizin yüzü gülecek. Üretici ne kadar fındığını çürükten, kırıktan, buruşuktan arındırırsa, kurutmasını iyi yaparsa hem kendisi için, hem ülkemiz için faydalı olacak bu sayede randıman daha yüksek olacaktır. Satmaz da bekletirse fındık daha dayanıklı olacaktır.
Bu sezonda her ne kadar fındık taban fiyatları düşük açıklandı ise de, yine de piyasayı dengeleyecek müdahale alımı olmasaydı fındık fiyatları daha da aşağı düşerdi. Toprak Mahsulleri Ofisi dekar başına 80 kg fındık alıyordu, bu rakam 130 kg çıksa da yine kafi gelmezdi.
Sayın milletvekilimize durumu izah ettik, dekar başına 200 kg’a çıkarmak için çalışıyoruz. Fındık alımında kırık %2 iken, %5’e çıkarılmasını sağladık. Şuanda Rutubet %6 ve kesinti %2, başka hiçbir kesinti yok, sezonda fındık teslim edenlerin fiyat ortalamaları da 10,10 TL yani net olarak 10 TL’den aşağı düşmemektedir. Şuana kadar 5 günde 50 tonun üzerinde fındık alan TMO’ya her geçen gün ilgi çoğalmaya başladı.
TMO fındık alırsa piyasalarında yükseleceği kanaatindeyim, interneti olmayan çiftçilere randevu için odamızda yardımcı olmaktayız.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2017, 07:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER