"5 YIL KONUŞTUK, ŞIMDI EYLEM ZAMANI"

TSO Başkanı Keleş Ereğli'nin Ereğli'den başka dostunun olmadığını söyledi...

"5 YIL KONUŞTUK, ŞIMDI EYLEM ZAMANI"

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, Milletvekillerine göndermede bulundu.
Keleş dün düzenlediği basın toplantısında, “Türk'ün Türk'ten başta dostu yoktur derler ya Ereğli'nin de Ereğli'den başka dostu yok.” dedi
ETSO Toplantı Salonunda değerlendirmelerde bulunan Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ETSO) Arslan Keleş, 2 bin 650 üyesi ile bölgenin güçlü odalarından biri olduğunu, üyelerin sorunlarının çözümü noktasında önemli adımlar attıklarını, atmaya da devam edeceklerini söyledi.

İLK 6 AYDA TEMELİ ATILACAK 
Keleş, 2019 yılında ekonomik kurul çalıştayı gerçekleştirdiklerine değinerek şu ifadelere yer verdi:  "Burada Ereğli ile ilgili bir takım sorunlar ortaya çıkmıştı. Uzun zamandır devam eden kampüs meselesiydi. Bugün gelinen nokta alan proje bitmek üzere önümüzdeki günlerde valilikte toplantı yapılacak, tahmin ediyoruz ki ilk 6 ay içerisinde temeller atılacak. Çok uzamış bir konuydu, artık sonuca geldiğimizi belirtmek istiyoruz. Herkesin ortak çalışmasının ürünüdür. Bu hepimizin kazanımıdır. Yoksa 5 yıl daha konuşmaya devam edecektik, 5 yıl konuştuk artık konuşma değil eyleme geçme zamanıdır. Bir hayırsever ile bir fakülte yapımı noktasında imza yapılacak. 

TERSANELERE TAPU 
Tersaneler ile ilgili hep seçim dönemi çıkan gelişmeler vardı. Gerek bakanlıklar gerek TOBB nezdinde girişimlerimiz oldu. Tapularını alamamışlardı. 4 Tane tersanemiz var, 2 tane tersanemiz tapusunu alabilmek durumuna geldiler. İşlemler devam ediyor.

"POSTANA, AĞIR CEZA MAHKEMESİ, ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ..." 
Çarşı merkezindeki esnafı ilgilendiren postane inşaatı vardı. Buranın tamamlanabilmesi için konunun takipçisi olduk. Modern ve güzel bir yere kavuştu. Şehirde tekrar bir hareketlilik başlamış olacak. Yerel seçim döneminde ağır ceza mahkemelerinin gelmesi için aktif rol aldık. Bir eksikliği gidermiş olduk. Gümrük ile ilgili bir takım yetkiler aldık. Buradaki yetkilerin devamı için hacmi arttırabilmek için girişimlerimiz var. Sonucu yakın zamanda almış olacağız. Ereğli'nin hep nitelikli bir şehir olduğunu, insan kaynağı, sermayesi, hayata bakışı ile olduğunu dile getiriyoruz. Günümüzde en önemli şeylerden biri sanayiye uygun ara eleman yetiştirmek. Endüstri meslek liselerini proje okulu haline getiriyorlar. Ereğli Endüstri Meslek Lisesi'nin bu projeye alınması için girişimlerde bulunduk, sonucunu aldık. Bu okulumuz artık proje okuludur. Üyelerimiz için yurt içi ve yurt dışında faaliyetler yaparken oda içerisinde de çalışma yapıyoruz. Odamızda faaliyet belgesi alımını ücretsiz hale getirdik. Üyelerimizin işlerini kolaylaştırmaya devam ediyoruz

. "EREĞLİ'DE EV, DAİRE, ARSA ALABİLİRSİNİZ"
 2019 ülkemiz için de Ereğli için zor bir yıldı. İnşaat sektöründe sorun vardı, kuruluşunda aktif rol oynadığımız müteahhitler derneği, kaymakam ve belediye başkanı ile yapılan toplantılarda sorunlar çözüme başladı. Ereğli'de kimse endişe etmeden, ev, daire, arsa alabilir. Bir takım sıkıntılar vardı belediye başkanımız ve ekibi yardımcı olabilmek için çalışıyorlar.

"ERDEMİR 83 ENGELLİYİ İSTİHDAM ETMELİ" 
Şehrin en büyük istihdam sağlayıcısı Erdemir. Çalıştırmış olduğu kişi ve bölgeye sağladığı katma değer ile ülkenin göz bebeği. Biz oda olarak Erdemir ile üyelerimizin iş yapabilme olanaklarını arttırmak istiyoruz. Erdemir, 83 engelli personeli istihdam etmesi gerekiyor. Erdemir bunun yerine 3 bin 500 lira cezai işlem ödemeyi tercih ediyor. 83 Engelli kardeşimize iş olanağı sağlamalı, sosyal tesislerde bu arkadaşlarımız istihdam edilmeli. 

"SADECE BİR OKULUMUZ KALDI" 
Ereğli geleceğini aramalı. Bununla ilgili planlama yapılmalı. Diyalogla her şey çözülebilecek. Ereğli'ye yeni fakülteler verilmesi konusunda ısrarcıyız. Mimarlık, hukuk fakültesini talep ettik. Orada fakülte yapmak için gerçekten insanlar sıraya girmiş vaziyetteler. Çok güzel bir yer. Hayır severlere teşekkür etmek lazım. Ereğli eğitim anlamlında hayır severler sayesinde tekli eğitime geçmiştir, sadece bir okulumuz kalmıştır. Bu hayır severlerimizin gücü sayesindedir"

 "CUMHURBAŞKANI, EREĞLİ'NİN MİLLETVEKİLİYİM DEDİ" 
Ereğli'nin bu dönem ve geçtiğimiz dönem temsil noktasında milletvekili bulunmadığını, Cumhurbaşkanının Ereğli'nin milletvekiliyim sözünü hatırlatan Keleş, "Zonguldak'ın 5 milletvekili var, 3 tanesi iktidar. Temsil noktasında Ereğli'nin milletvekili yok. Daha önce Çaturoğlu vardı o da Alaplı'dandı. Ereğli temsilde hak ettiğini alamıyor. Ereğli devlete verdiği vergi ile Zonguldak'ın hemen hemen yarısı. Ereğli hak ettiğini almalı. Cumhurbaşkanımız buraya geldiğinde, 'ben buranın milletvekiliyim' dedi. Buranın milletvekilleri Cumhurbaşkanımızın da temsilcileridir. Ereğli'ye de daha sonra farklı bir paket mi açacaklar ne yapacaklar bilmiyorum ama ellerini çabuk tutmalarını istiyoruz. Türk'ün Türk'ten başta dostu yoktur derler ya Ereğli'nin de Ereğli'den başka dostu yok" sözleri ile konuştu.
 

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2020, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER