Aile İçi İletişim Konferansı'na yoğun ilgi

Aile İçi İletişim Konferansı'na yoğun ilgi

Aile İçi İletişim Konferansı'na yoğun ilgi

Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı tarafından düzenlenen, Eğitimci-Yazar Alişan Kapaklıkaya’nın konuşmacı olarak katıldığı “Aile İçi İletişim Konferansı” nda izleyiciler salona sığmadı. Kapaklıkaya, izleyiciyi de kattığı interaktif konferansında, dinleyicileri hem güldürdü, hem düşündürdü.

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı tarafından  "Aile İçi İletişim" Konferansı düzenlendi. Eğitimci-Yazar Alişan Kapaklıkaya'nın konuşmacı olduğu konferansın ilk seansı 18 Eylül Çarşamba akşamı Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezinde  yoğun katılımla gerçekleşti.

Sunumları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Sanat Komisyonu Üyesi Kerim Kayacı tarafından yapılan ve protokolün olmadığı konferansta,  dinleyiciler salonda oturacak yer bulamayınca Kapaklıkaya tarafından sahne önüne ve sahneye davet edildi.

EĞİTİM SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ

Konferans öncesi kitaplarını imzalayan Kapaklıkaya, 3 ayrı bölümden oluşan ve iki saat süren konferans boyunca,  çoğunlukla  kendi çevresi aile hayatından örnekler vererek, esprili ve çarpıcı bir dille 'Aile İçi İletişim' konulu sunumunu yaptı.

 Konuşmasına 'Mutlu Aile Mutlu Çocuk' başlığını açarak başlayan ve konferans boyunca sık sık dinleyicilerle iletişim kuran Kapaklıkaya, hayatın gerçeklerini öğretmediği gerekçesi ile  zaman zaman eğitim sistemini de eleştirdi.

“YAŞAMAK FELAKETLERİ LEHİMİZE ÇEVİRME SÜRECİDİR”

Bir süre öğretmenlik yaptığını ve ayrıca sosyoloji, uluslararası İlişkiler ile felsefe eğitimleri de aldığını açıklayan Kapaklıkaya, beden dili ve slaytlar ile desteklediği  sunumunda "Bazı İnsanların iki tanrısı var birisi Allah, diğeri el alem ne der tanrısı, bu yüzden benim bile yuvam yıkıldı" sözleri ile -özellikle eşler arasında olmak üzere- aile içindeki doğru iletişim kurmanın önemine dikkat çekti.  Dinleyicileri çoğunlukla güldürerek düşündüren Kapaklıkaya, ikinci bölümün sonlarındaki konuşmasında "Yaşamak, başımıza gelen felaketleri lehimize çevirme sürecidir" ifadelerini kullanarak alkış aldı.

İKİ OTURUM HALİNDE GERÇEKLEŞTİ

Verilen arada, lobide kitaplarını imzalayan ve hayranları ile fotoğraf çektiren Kapaklıkaya, son bölümde ise aile içinde çocuklara nasıl davranılması ve öğrencilerin ders çalışırken nelere dikkat etmeleri  gerektiği konuları ile sunumuna devam etti.

Eğitimci-Yazar Alişan Kapaklıkaya'nın konuşmacı olduğu 'Aile İçi İletişim'konferansının ikincisi, 19 Eylül Perşembe akşamı saat 20.00'de Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezinde protokolün de katılımı ile gerçekleştirildi.

Protokolün de katıldığı ikinci oturumda, Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, konferansın sponsorluğunu üstlenen Ahmet İzmirli’ye teşekkür etti, plaket takdiminde bulundu.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2019, 20:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER