AK PARTİ GÜLÜÇ KADIN KOLLARI KONGRESİ YAPILDI

AK PARTİ GÜLÜÇ KADIN KOLLARI KONGRESİ YAPILDI

AK PARTİ GÜLÜÇ KADIN KOLLARI KONGRESİ YAPILDI

Ak Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet fatih Çakır, Ak Parti Gülüç Beldesi Kadın kolları kongresinde yaptığı konuşmada, “Ben burada yeniden seslenmek istiyorum. Davadır aslolan. Şahıslar gelir geçer, yarın başka arkadaşlar olur. Dava insanlarımızı çok çabuk tüketiyoruz. Bir tüketim toplumu olduk. Eleştirmek kolay, çekiştirmek kolay ama bakın bu dava kolay adam yetiştirmiyor. Bu davaya sahip çıkmamız gerek” dedi.

Karadeniz Ereğli’ye bağlı Gülüç Beldesi’nde Ak Parti Gülüç BELDE Kadın Kolları’nın 6. Olağan Kongresi yapıldı.

Gülüç Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirilen kongrede divan başkanlığı, Başkan Fadime Doğru, Başkan Yardımcısı Hanife Kaya, Katip üyeler, Hülya Dönmez, Elvan Erdoğan ve Methiye Yılmaz’dan oluştu.

Divanın oluşmasından sonra yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasının ardından Kadın Kolları Başkanlığı’na tek listeyle aday olan Ferihan Şenol kısa bir selamlama konuşması yaparak, “Altıncısını düzenlediğimiz AK Parti Gülüç Kadın Kollarımızın kongresinin hayırlı olmasını diliyorum.  İnşallah güzel işlere imza atmak kısmet olur. Kongremizin AK Parti ailesinin daha da büyümesine vesile olmasını diliyorum” dedi.

DOĞRU: “ŞAHSİ MENFAATLER GÜTMEDİK”

Divan Başkanı Fadime Doğru  da bir selamlama konuşması yaptı. 

Doğru, “AK Kadınlar olarak hiçbir zaman şahsi menfaatlerimiz için çalışmadık. Biliyorsunuz,  reisimiz ‘Aşkla koşan yorulmaz’ diyor. Biz de ölene kadar aşkla koşmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde kadın kollarımız dünyanın en büyük kadın teşkilatı olmuştur. Kadın kollarımızın yaklaşık beş milyon üyesi var. Bu şekilde azimle çalışarak, herkesi kucaklayarak, birlik ve beraberlik içinde inandığımız yolda ilerlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

DEMİRTAŞ: “BİRLİK BERABERLİK ZAMANI”

Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ise kongrede yaptığı konuşmada, kadınların hayattaki değerini bir kez daha dile getirmeye gerek bulunmadığını belirterek şunları  söyledi:

“Gülüç belediyesi olarak yaptığımız çalışmalardan bahsetmek istiyorum. Yakın zamanda Ak parti belediyeciliğinin örneğini Gülüç’te gösteriyoruz. Yapılan çalışmalarda, yakın zamanda bir çöp aracımız, bir yol süpürme aracımızı, 11 milyon maliyeti olan 24 derslikli modern bir okula Gülüç’ümüzü kavuşturuyoruz. Peşinden 24 derslikli bir ilkokul projemiz başlayacak. Sahil projemiz devam ediyor, kafeteryamız devam ediyor, 26 dönümlük arazide piknik alanımızın son aşamasına geldik. Projeleri bitirdik yer teslimi yapacağız. AK Parti’nin belediyecilik anlamında yapmış olduğu çalışmaları Gülüç’te diğer belediyelere örnek teşkil ettirmek istiyoruz. Burada bizlere yardımcı olacak siz bayanlarla AK Parti çıtasını yükselteceğiz.  Son zamanlarda gördüğünüz üzere vatanımıza çeşitli saldırılarda bulunuyor. Bu birlik beraberlik zamanı, kardeşlik zamanıdır. Ben, sen, biz olmadan hep birlikte hareket edeceğiz. Bugün herkes bir belediye başkanı, ilçe başkanı, kadın kolları başkanı olabilir ama gayemiz, vatandaşı refah içinde yaşatmaktır.  Gülüç belediyesi olarak bize iktidarın verdiği destek takdire şayan bir destektir. Gülüç’ü Zonguldak’ın parlayan yıldızı yapacağız.”

YILMAZ: “ZOR BİR GÖREV”

AK Parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz da kongrenin hayırlı olmasını dileyerek, “Dünün cepheye silah taşıyan Nene Hatun’larının bugün, sivil toplum örgütlerinde ülkenin birlik ve beraberliği için, evdeki işlerini, aşlarını bırakarak bu teşkilatta görev almaya koşmuştur. Zor bir görev.  Gerçekten s izler olmasanız bizler bu işi bu kadar uzun bir sürece getiremezdik. Burada bu davanın en üst noktaya taşımanızda gösterdiğiniz çabaya teşekkür ediyorum. Gülüç belde teşkilatı olarak tüm çalışmalarınızda yanınızda olacağız. Birlik beraberlik içinde olursak kimse bizi bozamaz, bölemez”  dedi.

ÇAKIR: “ASLOLAN DAVADIR”

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır da kongrede yaptığı konuşmada, AK Parti davasının önemli bir dava olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Adından da anlaşılacağı gibi, adalet ve kalkınma. Adalet sadece ülkemiz için değil, tüm dünya mazlum milletleri için, Myanmar’dan Suriye’ye, Libya’dan Irak’a, aklınıza gelen her bölgedeki zulümde ses çıkaran Recep Tayyip Erdoğan’ın dava arkadaşlarıyız. Kalkınma dediğiniz zaman, Sudan’da ortak tarım yapıyoruz, diğer ülkelerde Katar’la birlikte üs kurmuşuz. Türkiye Cumhuriyeti devleti 13 yerde üs kuracak bir noktaya gelmiş. Geçmişte Diyarbakır’da teröristlerle yaptığımız mücadelede bile  Avrupa’dan farklı sesler gelirken, bugün Cumhurbaşkanımız önderliğinde PKK terör örgütünü sıfıra yakın noktaya getirmiş bulunuyoruz.

Görüyorsunuz, Suriye’de, Irak’ta oynanan oyunlar belli. Geçmişte Abdülhamit Han’ı anlayamayan coğrafyaların geldiği noktayı görüyorsunuz.  Irak’ta petrol var, gözyaşı var, zulüm var. Suriye’de petrol var, Amerika sadece petrol kuyularının başına askerlerini dikmiş,  diğer tarafta ölen insanlar umurunda değil. Böyle alan daraldıkça daralıyor. Birileri diyor ya ne işimiz var Suriye’de. Etrafımızı kuşatmak istiyorlar. Biz oralarda geçmişten beri, üç yüz yıl, beş yüz yıl birlikte yaşadığımız milletlere sahip çıkamazsak, yarın bunlar bizim kapımızda olacak.

Ben burada yeniden seslenmek istiyorum. Davadır aslolan. Şahıslar gelir geçer, yarın başka arkadaşlar olur. Dava insanlarımızı çok çabuk tüketiyoruz. Bir tüketim toplumu olduk. Eleştirmek kolay, çekiştirmek kolay ama bakın bu dava kolay adam yetiştirmiyor. Bu davaya sahip çıkmamız gerek. Evet, ufak tefek işleriniz bazen olamayabilir, yönetime girmek istersiniz,  bunlar olmayabilir. Ama görün, bugün terörle mücadeleyi yapan, hastanelerde kuyrukları bitiren,  yolları duble yol yapıp birleştiren, hızlı treni, havaalanlarını getiren çalışmaları görün. Eskiden sadece zenginlerin kullandığı havaalanlarını tüm vatandaşların kullanabildiği, askerlerimizin kullanabildiği havaalanlarına geldik. Çok ciddi bir ekonomik sıkıntıdan geçiyor ülkemiz. Bu anlamda, olaylara yaklaşırken bu açıdan bakmak lazım.  Ya bir talebimiz oldu, o da olmadı ben küstüm olmaz.

Bugün Müslüman liderlere gereken itaati sağlamayanlar, yarın zalimlerin çizmeleri altında inim inim inlerler. Cennetmekan Abdülhamit Han’ı anlayamayan coğrafya, Libya’da Kaddafi’yi kendi milletine öldürttüler. İşte Irak, aklınıza ne geliyorsa.  Biz Müslüman ülkesiyiz. Bırakalım aklımızdaki olumsuz düşünceleri, hep birlikte  birlik ve beraberlik içinde bulunalım, bu davanın, Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik duralım.”

ARIMAN: “BAŞARIYI YAKALAYACAĞIZ”

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı, Züleyha Yazıcı Arıman da kadınların siyasetin öznesidir diyerek önlerini açan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve birlikte  siyaset yaptığı kadın kolları üyelerine teşekkür etti. Arıman, “Gülüç beldemizi AK Parti Ailesine kattığınız için sizinle gurur duyuyorum. Umarım göreve gelecek arkadaşlar 2023 hedefleri için ellerinden geleni yapacaktır. 5 milyona yakın kadın  kolları üyelerimiz var. Bizler geleceği yetiştiriyoruz. Bu inançla tüm kadınlarımızın görevlerini yerine getireceğine inanıyorum. Genel merkezimizin verdiği tüm sorumlulukları, önceki dönem teşkilatlardaki arkadaşlarımızın katılımlarını sağlayarak yapalım, haftalık toplantılarımızın kayıtlarını tutalım. Faaliyetlerimizi arttıralım. Beş senedir kadın kolları başkanıyım, Gülüç’te istediğimiz başarıyı sağlayamadık, eminim Perihan başkanımla bu başarıyı yakalayacağız.”

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Konuşmaların ardından tek listeden oluşan seçim gerçekleşti ve Gülüç Ak Parti Kadın Kolları Yönetim Kurulu Ferihan Şenol’un başkanlığında Elif Özmen, Nimet Çağla Demirkol, Selma Yılmaz, Alev Yılmaz, Seval Akgün, Ayşe Bayrak, Dilek Kol, Sabire Öztürk, Fatma Bozkır, Neslihan Danacıoğlu ve Gülçen Özcan’dan oluştu.

Kongrede ayrıca yönetim kurulu yedek üyeleri, ilçe kongre delege adayları yedek ve asıl üyeleri de seçildi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2020, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER