AK PARTİ İLÇE BAŞKANI BOZKURT, SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANDI

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI BOZKURT, SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANDI

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, “Şanlı tarihimiz boyunca ordu millet kültürüyle yoğrulan ve şehadete ulaşmayı onur kabul eden asil milletimiz; şehitlerimizin kahramanlık ve fedakârlıklarını nesiller boyu saygı ve minnet duygularıyla hatırlayacak, aziz hatıralarını sonsuza kadar yaşatacaktır” dedi.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, 7 Kasım Sarıkamış Deniz Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, vatan uğruna canlarını feda eden Sarıkamış Deniz Şehitlerinin ilelebet hafızalarda yer alacağını ve unutulmayacağını vurgulayan Bozkurt; şunları kaydetti:

“Birinci Dünya Savaşı sırasında, Osmanlı İmparatorluğu ile Rus Ordusu arasında, yoğun kış şartlarının yaşandığı Sarıkamış’ta gerçekleşmiş olan kara savaşında binlerce askerimiz mücadele etmiştir. Bu kutsal mücadelede tüm varlıklarını ortaya koyarak savaşan askerlerimize; kışlık üniforma, erzak ve mühimmat götüren ‘Bezm-i Alem’, ‘Bahr-i Ahmer’ ve ‘Mithat Paşa’ gemileri, 7 Kasım 1914'te Rus donanması tarafından Kdz. Ereğli açıklarında batırılmıştır.

Zorlu doğa ve iklim koşullarında mücadele eden kahraman askerlerimize destek olmak için yola çıkan üç gemimizde şehit olan 221 kahramanımız, ilelebet hafızalarımızda yer alacak ve unutulmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; aziz vatan uğruna canlarını feda eden, varlığımızı ve özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz Sarıkamış Deniz Şehitlerimizi 106. yılında rahmet, minnet ve şükranla anıyor; gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2020, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER