Akyüz,destek turlarına devam ediyor

27 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimleri öncesinde Başkan Adaylarından Murat Akyüz, çalışmalarını yoğun olarak sürdürüyor.

Akyüz,destek turlarına devam ediyor

Ekip arkadaşlarıyla birlikte meslektaşlarına ziyaretlerini sürdüren Akyüz, seçimi kazandıkları takdirde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri şoför esnafıyla paylaşırken, kendisine yöneltilen soruları da içtenlikle yanıtlıyor.

Çalışmaları kapsamında Bayat Köyü ve Kandilli Beldesinde şoför esnafıyla bir araya gelen Akyüz ve ekip arkadaşları, gittikleri iki farklı noktada da yoğun ilgiyle karşılandılar.

Bayat Köyü ve Kandilli beldesinde meslektaşlarına hitaben bir konuşma yapan Akyüz, Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasını Türkiye genelinde tanınır bir Oda yapma hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, bunu başaracaklarına inandığını söyledi.

Akyüz, konuşmasında şunları kaydetti:

Genç ekip arkadaşlarımızla birlikte Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası yönetimine talip olduk. Her gün meslektaşlarımızı ziyaret ediyoruz, bu ziyaretlerimiz inşallah yönetime seçildikten sonra da devam edecek. Amacımız, Odamızı artık bölgenin dışına taşımak ve tüm Türkiye genelinde tanınır, bilinir ve popüler bir Oda yapmak.

Son 16 yıldır ne zaman Şoförler Odasına bir sorunumuzu ilettiysek, maalesef hep ön kapıdan girdik arka kapıdan çıktık. Bizim mevcut yöneticilerin kişilikleri ile ilgili bir şey söylememiz söz konusu olmaz ama hiçbir sorunumuza çare olmadıklarını söyleyebilirim. Odamızın daha aktif olmasını istiyoruz. Mevcut başkan zaten ortada yok, yardımcısı da sabahtan akşama kadar odasında haber izliyor. Gelene gidene Ereğli hariç her yerden haber anlatıyor. Haberdar olmadıkları tek yer Ereğli, yani üyeleri, sizler, bizler. Mesleğimizle ilgili önemli sorunlar var. Örneğin korsan taşımacılık almış başını gidiyor. Ben, bu sorunu kökten çözeceğime söz veriyorum.

Artık Odamıza genç beyinlerin gelmesini istiyoruz. Biz, daha iyisini yapacağımıza inandığımız için yola çıktık. Şoförler Odasının artık ciddi bir kurum olması gerekiyor. Odada akşama kadar oturmakla şoför esnafı arkadaşlarımızın sorunları çözülemez. Biz, geçmişimizi ispatlamışız; görev yaptığımız kuruluşlar ve oralarda yaptıklarımız bellidir. Allah nasip eder de seçimi kazanırsak, Odadaki ciddiyeti ve değişimi kısa sürede göreceksiniz.

Akyüz, Odanın çekici ücreti ile ilgili kendisine yöneltilen bir soru üzerine, göreve seçildikleri takdirde çekici ve vinç hizmeti ücret tarifesini gözden geçireceklerini belirterek, üyelerin bu hizmetlerden çok uygun rakamlarla faydalanacaklarını söyledi. Akyüz, Örneğin Armutlucumadan bir arkadaşımız 2 yolcusu ile Ereğliye geldi ve burada aracı arızalandı. Aracının çekilmesi gerekiyor. Biz, o arkadaşımızın 2 yolcusundan aldığı ücrete göz dikecek değiliz. Üyeler varsa Oda vardır. Bu yüzden Oda, üyelerine fahiş rakamlarla hizmet vermemelidir dedi.

Konuşmasında, 3 dönem başkanlığını yaptığı Çilek Özel Halk Otobüsleri Kooperatifinde hayata geçirdiği projelerden de söz eden Akyüz; Şoförler Odasında bu projelerin çok daha fazlasını hayata geçirebileceklerini ifade etti. Akyüz, göreve seçilmeleri halinde sağlıktan sosyal hayata, akaryakıttan market alışverişine kadar değişik alanlarda Oda üyeleri ve ailelerine yönelik projelerini kısa sürede hayata geçireceklerini de sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2018, 16:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER