ALAPLI'DA EĞİTİMİN GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI

ALAPLI’DA EĞİTİMİN GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI

ALAPLI'DA EĞİTİMİN GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI

Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, Alaplı Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Alaplı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Arife Çevik, okul, kurum müdürleri, müdür yardımcıları ve stratejik planın hazırlanmasında görev alan öğretmenlerin katılımı ile gerçekleşen toplantıda Alaplı’da eğitimde 2019 yılı hedeflerine ulaşılması konusunda yapılacak çalışmalar değerlendirildi.
ESKİOĞLU, “ALAPLI’DA EĞİTİM İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu toplantıda yaptığı konuşmada Okul yöneticileri ile bir araya gelmekten mutlu oluyorum. Taşa, toprağa şekil vermek önemli değil, öncelikli değil. Maddi imkanlar olursa, para olursa taş da toprak da şekillendirilir. Bence esas olan sizin ve öğretmenlerinizin yaptığı iştir. Sizlere yakın durursak doğru iş yapmış oluruz. Bizim ilk göreve başladığımız zamandaki okul yöneticileri ile sizin aranızda çok farklar var. Sizler beceri ve koordinasyon olarak çok iyi durumdasınız. Bizlere her türlü iletişim yolu ile ulaşabilirsiniz. Her konudaki sıkıntılarınızı birlikte kucaklamaya, karşılamaya hazırız. Okul yöneticilerinden herkesin bir beklentisi var. Bu beklentilere cevap verebilmek için yöneticilerimiz konularına hakim olmalıdır. Öğretmen ve öğrencilere bunu hissettirin. Hepimiz çocuklarımız için, öğrencilerimiz için varız. Onlara iyi bir gelecek inşa etmek için çalışıyoruz. Çocuklarının eğitimi ile ilgilenen aileler ile ilişkilerimiz doğru şekilde kurulursa, ilerde olabilecek olayları önlemiş oluruz. Veli sizin çocuğu ile ilgilendiğinizi bilmeli, hissedebilmeli.
Çocuklar ile ilişkilerinizde birebir iletişim kurduğunuzda, çocuk ailesinden çok sizden etkilenecektir. Bazen toplu olarak değilde, birebir mesajın iletilmesi daha etkili olabilmektedir. Bu toplumsal olayların önlenmesinde de etkili olacaktır.
İl ve ilçe yöneticileri ile olan temasınızı sağlıklı tutun. Bunun size pozitif dönüşü olacaktır. üst yöneticiler sizi dinler, çözüm üretmeye çalışır. Sorun ve sıkıntılarınızın göz ardı edildiğini sakın düşünmeyin. Mutlaka bunlar bir kenara not ediliyordur. Biz sizlerden gelecek her konuya duyarlıyız. Yerel yönetimler ile ilişkilerimiz gayet iyi seviyede. Belediye Başkanlığı bugüne kadar hiç bir konuda bizlere olumsuz cevap vermedi. Hep beraber Alaplı’da eğitim için çalışmaya devam edeceğiz.
Sizler bireysel olarak da herhangi bir girişimde bulunduğunuzda biz alınganlık göstermeyiz. Okulu için bir şeyler yapan, okuluna hizmet eden, koşturan yöneticiyi takdir ederiz, destek oluruz. Yok, Kaymakam Bey birlikte gidelim, yapalım derseniz bu konuda da yardımcı oluruz. Velilerden ve çevreden kaynak oluşturmak için yapacağınız ztüm çalışmaları destekliyoruz. Yaptığınız toplantılara davet ederseniz katılırız. Sizlere görevlerinizde başarılar diliyorum” dedi.
ÇEVİK,“EĞİTİMDE ÖNEMLİ BİR YOL KATETTİK”
Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, 2015-2019 Stratejik plan güncelleme çalışmaları için buradayız arkadaşlar. Planlarımızı revize edeceğiz, standartları daha yukarılara çıkaracağız, hedef büyüteceğiz. Beyaz bayrak ve beslenme dostu okul projelerimiz ile başlattığımız çalışmalar, Anadolu İmam Hatip Lisemizin Türkiye geneli düzenlenen projede ödül alması ile devam etti. Sayın bakanımız okulumuzu ve bizleri ödüllendirme lütfunda bulundular. Bundan sonrada çalışmalarımız devam edecek. Valiliğimiz bu durumu il genelinde gündemine taşıdı, Alaplı’da yapılan çalışmalar Zonguldak genelinde de takip ve takdir ediliyor. Okul sayımızın arttırılması ve normal eğitime geçilmesi konusunda çok yol katettik. Önümüzde yeni okul projelerimiz var. Karşıyaka tabir edilen bölgede ortaokul yeri belirlendi. İmam Hatip Ortaokulumuz yapılacak. Aşağıdağ Ortaokulu yapılacak. Halk Eğitimi Merkezinin binası yapılacak, zemin etüdü çalışmaları yapılıyor. Arzu ettiğimiz fiziki düzenlemelere, okullara kavuşacağız. Biz bu çalışmaları yaparken tek başımıza değiliz. Sizlerinde destek ve gayretleri ile ilerliyoruz. Sayın Kaymakamımız bu çalışma ve gayretleri karşılıksız bırakmıyor. Bu çalışmalar değerlendiriliyor, sizlere ve ekibinize geri dönüşü olumlu oluyor. Bu dönüşüm de sizlerin ve ekibinizin motivasyonunu arttırıyor. Bu konuda Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Bizler çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER