Alman firmalarına bölge için yatırım daveti

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile birlikte Almanya’nın Berlin kenti’ne yurt dışı iş gezisi gerçekleştirdi. Alman firmalarına bölgede yatırım olanakları ve fırsatları hakkında bilgiler verilerek, bölgede yatırım yapmaya davet edildi.

Alman firmalarına bölge için yatırım daveti

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi odası heyeti, 25 – 28 Nisan 2017 tarihlerinde Almanya Berlin de gerçekleştirdiği iş gezini tamamladı. Kdz.Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sertan Yalçın, TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çivici , TSO Meclis Üyesi Oğuz Örnek, TAT Metal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tatoğlu ve 15 kişilik Oda Üyelerimizden oluşan TSO kafilesi, ilk olarak Türk bilim merkezi ziyareti gerçekleştirdi. Oradan dünya Otomobil devi Porsche fabrikasını ziyaret ederek en son teknoloji ile üretilen otomobilleri yerinde inceleme fırsatı yakaladılar. Programın devamında Türk - Alman Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden heyet, burada son derece verimli geçen bir toplantı gerçekleştirdi.

Türk - Alman Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri Ereğli heyetini yoğun bir katılımla ve ilgi ile karşıladı ve Almanya’nın ticari hayatı, ekonomisi ve Oda faaliyetleri  ile ilgili bilgiler sunarken, Kdz.Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili  Sertan Yalçın , Kdz.Ereğli TSO Yönetim Kurulu Üyesi  Mehmet Çivici ve diğer katılımcılar yaklaşık 4 saat süren toplantıda karşılıklı fikir alışverişinde bulundular. Türk - Alman Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, katılımcı firmalara bölgede şube açmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Toplantı da , Kdz.Ereğli TSO tanıtım videosu izletildi ve Türk - Alman Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri Kdz.Ereğli’ ye davet edildi. Programın devamında Teknopark ziyaretive Alman standartlar enstitüsü ziyaretleri ile Almanya Kalite sistemlerini ve teknolojilerini yerinde inceleme fırsatı bulan heyet Cuma akşamı ilçeye döndü.

Ziyarette ayrıca Berlin Büyükelçiliği ziyaret edilerek burada Berlin Ticaret Baş müşaviri Sn Mehmet Azgın ile bir toplantı gerçekleştirilerek Almanya üzerinde Avrupa pazarlarına mal satışları hakkında bilgi alındı.

Ziyaretin oldukça verimli geçtiğini belirten Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sertan Yalçın, heyetin iş gezisinden son derece memnun kaldığını ve yeni organizasyonlar düzenlenmesi için bir hayli istekli olduklarını ve bir sonraki organizasyonumuz olan Güney Kore ve Japonya için hazırlıkların başlatıldığı bilgisini verdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2017, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER