Alternatif Çelenk sundular...

Alternatif Çelenk sundular...

Alternatif Çelenk sundular...

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. Yıl dönümünde resmi anma töreninin ardından öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) başta  olmak üzere bazı Sivil Toplum Kuruluşları(STK) Atatürk Anıt’ına çelenklerini bıraktı.

CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyetinin Bölünmez Bütünlüğün ve Atatürk’ eyönelik saldırıların ‘pervasızca ve hayasızca’ devam ettiğini vurguladı…

Bu tür saldırıların, Türk Milleti tarafından demokratik yöntemlerle püskürtüleceğini belirten Ocakcı, konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi;

“Bugün ulusal birlik ve beraberliğimize, tam bağımsız, özgür, egemen ve üniter devlet yapımıza, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanan Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve devletimizin kuruluş felsefesini oluşturan Atatürk ilke ve devrimlerine, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin milletiyle bölünmez bütünlüğüne ve Atatürkçü unsurlara yönelik sistematik saldırılar pervasızca, hayasızca ve acımasızca aralıksız olarak devam etmektedir.

Milletimizin, kendisine aydınlık yarınların kapılarını açan büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığını ve sevgisini, ülkenin dört bir yanında ortak bir düşünce ve ortak duygularla ifade ettiği, O’nun aziz hatırasının ortak hislerle yad edildiği bugün, herkese düşen en büyük görev, O’nu ve en büyük eseri olan Cumhuriyeti anlamak, Cumhuriyetin değerlerini her koşulda korumak, onun ideallerini, en ileri bir demokrasi bilinciyle hayata geçirmek ve böylece Ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaktır. Ulu Önderimiz, kurtuluş sürecinde tüm gücünü ulusuna olan güveninden ve inancından almıştır.”

Alternatif anma töreninde, CHP Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra, Atatürkçü Düğünce Derneği. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile Cumhuriyet Kadınları Derneği Şube Başkanları ve yöneticileri katıldı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2017, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER