Ambalaj Atığı Geri Dönüşüm Uygulaması Başladı.

Kdz. Ereğli pilot bölge seçildi

Ambalaj Atığı Geri Dönüşüm Uygulaması Başladı.

Batı Karadeniz ‘in pilot bölgesi seçilen Zonguldakın Ereğli ilçesinde ambalaj atığı geri dönüşüm uygulaması başladı.
Batı Karadenizin pilot bölgesi olarak seçilen Kdz. Ereğli ilçesi Belediyesi, Zonguldak Valiliği Özel İdare ve Belediyeler Çevre Altyapı Temel Hizmetler Birliği Başkanlığı (ZONÇEP) işbirliğiyle gerçekleştirilecek ambalaj atığı geri dönüşüm uygulaması başladı. Uygulama kapsamında Korubaşı TOKİ konutlarına 6 adet geri dönüşüm ambalaj atığı konteynırı konuldu.
ZONÇEP ve Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal, ilçenin ambalaj atıklarının, geri dönüşümle ilçe ekonomisine kazandırılacağını vurguladı. Uysal konuşmasında, Gıda ve temizlik ürünleri ambalajları, süt ve meyve suyu kutuları, cam veya plastik şişeler, cam kavanozlar, konserve kutuları, alüminyum içecek kutuları gibi ambalaj atıkları, ürünlerin kullanımından sonra ortaya çıkan ve geri dönüştürülmesi gereken malzemelerdir. Bölgemizde ve ilçemizde oluşan çöpün yaklaşık yüzde 25i ambalaj atığıdır. Daha temiz bir çevre, daha temiz bir ilçe, daha temiz bir mahalle için aldığımız ürünlerin ambalajlarını evlerimizde çöpten ayrı bir torbada biriktirerek, evimize en yakın ambalaj atığı konteynerine atalım. Bu uygulama için, ilçemizde ilk olarak TOKİ konutları seçtik. Bu çalışma sayesinde doğal kaynaklarımız tüketilmeden atık ambalajlardan yeni hammadde üretilmesi ile çevrenin korunmasına katkı sağlanacaktır. Şimdiye kadar çöpün içine karıştırılan bu atıkların ayrı toplanması ilçemizin çöp miktarını da azaltacaktır. Halkımızdan beklentimiz, ambalaj atıklarının ayrı toplanması uygulamasına katılarak doğal kaynaklarımızın korunması ve geleceğe daha temiz bir dünya bırakılması konusunda bize destek olmalarıdır. Amacımız, başkanlığını yaptığım ZONÇEP ve belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğünün yapacağı bu örnek ve pilot uygulamayı yaygınlaştırarak ilçemizde günlük olarak toplanan 110 ton çöpün yüzde 25ni de bu yolla azaltmak ve bu yolla ilçe ve bölge ekonomisine katkıda bulunmaktır. Haydi Ereğli! Çevremizi koruyalım, atıklarımızı geri dönüşüme kazandıralım dedi.
Öte yandan uygulamayı çok faydalı bulan Korubaşı Mahallesi Muhtarı Kemal Muratoğlu, bu sayede mahallerdeki çöplerin azalacağını ve mahalle halkının da ilçe ekonomisine katkıda bulunacağını vurguladı. Pilot bölge uygulaması tanıtımında Temizlik İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Atilla Bulak ve Temizlik İşleri Müdürü Namık Şahin ve müdürlük çevre mühendisleri de hazır bulundu.

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2017, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER