Ana evine geldi, balkondan konser verdi...

Ana evine geldi, balkondan konser verdi...

Ana evine geldi, balkondan konser verdi...

Müzik platformlarda yaklaşık bir yıldır yayınlanan single “Yolunu Bulur” şarkısı ile otoritelerin dikkatini çeken Hediye Biliç, rahatsız olan annesinin yanında olmak ve salgın sürecini güvende geçirmek için Ereğli’ye geldi.   
Bağlık mahallesi Kandilli Lojmanları’ndaki evinin balkonunda keman çalan Biliç, sokağa çıkma kısıtlaması nedeni ile evlerinde kalan komşularına moral verdi. Burada gazetecilere konuşan genç sanatçı, bir süredir rahatsızlığı bulunan annesine yardımcı olmak için 20 gündür Ereğli’de olduğunu söyledi. Sanat yaşamı hakkında da bilgiler veren Biliç şu sözlerle konuştu:

YENİ ALBÜMDE DE SEZEN AKSU PARÇASI VAR 
“Annem rahatsızdı, onun için geldim. Salgın sürecinde ailemle ilgilenmeyi istedim. İki hafta sonra tekrar İstanbul’a döneceğim. Hazırda olan şarkılarım var, bekliyorlar. Bu süreçte biraz erteme kararı aldık. Eylül gibi her şeyin düzeleceğine inanıyorum. Cover şarkımız var, yine o da Sezen Aksu’dan bir şarkı. Bunun dışında benim kendi şarkılarımdan var. Peş peşe vermek istiyorum ama şuanda içinde olduğumuz süreçten dolayı çok net bir tarih veremiyorum, zamanını bekliyorum.  
 

COVİD19 SANAT CAMİASINI DA ETKİLEDİ 
Salgın dönemi bizi de etkiledi. Ama bu durum benim için çok önemli oldu. Çünkü ailemle vakit geçiriyorum. Annemin bana ihtiyacı var. Ereğli’de olmayı çık seviyorum. Burada arkadaşlarım, komşularım var. Ereğli başka bir yer, benim için başka bir şeydir. Martılar, deniz; aşığım yani Ereğli’ye. Sanat çalışmalarım İstanbul’da ama Ereğli’den kopamam. Burada olmak benim için ayrı bir keyif. Bu salgın sürecini kendi memleketimde geçirmek istedim.   
 

BALKONDA KONSER 
Bugünde öyle bir esti, keman çalmak istedim. Balkonda böyle bir  denemem oldu. Epey de güzel oldu. Biz müzik yapmadan, üretmeden duramayan insanlarız. Keman çalmam ya da şarkı söylemem gerekiyor. Balkonda çalmaya başladım ve herkes çıkmaya başladı. Hoşuma gitti ‘ne güzel’ dedim. Müziğe; hele ki böyle bir dönemde hepimizin ihtiyacı var. Önce kendi ruhumu dinlendirmek istedim ama baktım ki herkesin ruhu dinlenmek istiyor. Hep beraber paylaştık, iyi oldu.”  

BALKON ŞENLENDİ;  ÖNCE ‘ANKARA’ ARDINDAN ‘SÖM SÖM’ 
Öte yandan, Hediye Biliç’in konserine diğer balkonlardan da eşlik edildi. O anlarda neşeli anlarda yaşandı. Dört çocuğundan üçü öğretmen olan 83 yaşındaki Cemal Özcan, ‘Ankara’nın Bağları’ adlı şarkıyı çalmasını istediği Hediye Biliç’e alkışları ile eşlik etti. Biranda Ereğli’de olduğunu hatırlayan Özcan, ‘Söm söm yarim’ şaksını da ‘Ankara’nın’ hemen ardından istedi.   

 -SANATÇI HAKKINDA- 
Müzik eğitimine ilk kez 8 yaşında iken Bozkuş Pasajı’nda ki Ankara Müzik Evi’nde bağlama dersleri alarak başladı. Lise yıllarına kadar bağlama çalan Hediye Biliç, daha sonra piyano ve keman eğitimi aldı. İşletme fakültesini kazanan Hediye Biliç, Ereğli’den kısa bir süreliğine ayrıldı, geri döndüğünde ise konservatuvar okumaya karar verdi. Sakarya Devlet Konservatuvarı’nı kazanarak müziğe kaldığı yerden devam eden sanatçı, Bağlık Mahallesi Kandilli Lojmanları’n da yaşayan ailesini ziyaret etmek için sık sık ilçeye geliyor.
 

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2020, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER