Andımız tekrar okutulsun!..

Andımız tekrar okutulsun!..

Andımız tekrar okutulsun!..

Karadeniz Ereğli Cumhuriyet Kadınları Derneği, kaldırılan “Andımız” uygulamasının okullarda yeniden başlatılmasını talep ettiklerini bildirdi.

CKD’den yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak; ilkokullarda her gün, ilk derse girerken, çocuklarımızın hep birlikte okuduğu "Andımızın" ana sınıfından başlayarak en az 9.sınıfa kadar çocuklarımıza okutulmasını Milli Eğitim Bakanı Sn. Ziya Selçuk'tan talep ediyoruz. Kurucumuz, kurtarıcımız, büyük liderimiz Atatürk döneminde, Milli Eğitim Bakanı Sn. Reşit Galip tarafından yazılarak çocuklarımıza 1933 yılından beri okutulan andımız, ne yazık ki 80 yıl sonra, 2013 yılında kaldırıldı. Bu durum çocuklarımızın doğru eğitimini, milli ve manevi değerlerimizi kazanmalarını engelleyen büyük bir hata olmuştur.

"Türk'üm, doğruyum, çalışkanım, ilkem küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu özümden çok sevmektir. Ülküm yükselmek, ileri gitmektir…Varlığım, Türk Varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene !" ifadelerinin, öğretisinin nesi yanlıştır? Kimleri rahatsız etmiştir ki kaldırıldı? Andımızın kaldırılması ülkemizin düşmanlarını, bizi bölüp parçalamak isteyen emperyalistleri sevindirmiş, Aziz Milletimizi ise derinden üzmüştür. Binlerce yıldır her karışını şehit kanlarıyla sulayarak ve hala, her gün şehit vermeye devam ederek Vatan eylediğimiz bu aziz toprakları savunmak, büyüğüyle küçüğüyle tüm Milletimizi çok sevmek, uğruna her türlü fedakârlığı yapmak ülküsü ve Türk Milleti olmaktan gurur duymayı öğreten bu ant, bu eğitim her çocuğumuza çok gereklidir.

ANDIMIZDAKİ DEĞERLERİ BENİMSEMİŞ NESİLLER YETİŞTİRİLMELİ

Jeopolitik ve jeostratejik açıdan dünyanın en zor, en önemli ve en değerli coğrafyasında bulunan vatanımızı korumak için andımızdaki değerleri benimsemiş nesiller yetiştirmemiz zorunluluktur. Andımızdaki " Ne mutlu Türk'üm diyene " ifadesi ise; her türlü etnik, dini, mezhebi ayrımı reddeden, Milletimizi birleştirici, bütünleştirici ve en önemlisi Ulus Devlet olmamızı sağlayacak bir öğretidir. Unutulmamalıdır ki yaşadığımız bu zor coğrafyada var olabilmemizin ilk ve vazgeçilemez şartı Ulus Devlet olabilmektir. Güçlü bir Ulus Devlet için; güçlü, onurlu ve özverili bir millet inşa etmek şarttır. Dünyanın pek çok ülkesinde, 72 milletten oluşan ABD de bile eğitimde tüm çocuklara benzer öğretiler verilmekte, vatanseverliği özendiren antlar okutulmaktadır.

MİLLİ EĞİTİM BAKANINA ÇAĞRI

Pedagojik olarak andımızın gerekliliğini, bu formasyonu almış, öğretmen Milli Eğitim Bakanımızın iyi ve doğru değerlendirerek okullarımızda Andımızın tüm çocuklarımıza okutulmasının sağlamasını istiyoruz.

Aziz Türk Milleti; andımızı okutanları da yasaklayanları da asla unutmayacaktır.

Tüm öğrencilerimize yeni Eğitim-Öğretim yılında başarılar diliyoruz”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2018, 17:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER