Arıtma tesisinde hummalı çalışma!

Arıtma tesisinde hummalı çalışma!

Arıtma tesisinde hummalı çalışma!

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yaklaşık iki haftadır gündemde olan içme ve kullanma suyundaki bulanıklık ve koku sorunun çözüldüğünü belirtti.
İçme suyu arıtma tesislerinde birtakım testler yapıldığını, kendisinin de tesisleri ziyaret ederek bilgi aldığını ifade eden Uysal, sudaki bulanıklık ve kokunun tamamen giderilmesi için ekiplerin gece boyunca çalışacağını açıkladı.
Başkan Uysal, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti:
"İlçemiz Kızılcapınar barajı bağlantılı, Süleymanbeyler mevkiinde bulunan İçme ve Kullanma Suyu Arıtma Tesisinden su almaktadır. Yaz ayı yağış miktarının az olması nedeniyle barajdaki su seviyesi azalmış ve ham su karakteri de değişmiştir. 
Hamsu da özellikle bölgede bulunan (Ramazanlı Köyü civarı) Manganez ocaklarının da etkisiyle Mangan miktarında son 1 haftadır artış gözlemlenmiştir. Ekiplerimiz tarafından yapılan çalışmalar sonucunda sudaki manganın değeri belli seviyelere indirilmiştir. Fakat Su iletim hatları ve depolama alanlarındaki birikimlerden dolayı, suyun arıtma tesisinden çıkıp depo ve şebekeye ulaşması esnasında havanın sıcak olmasından da dolayı tepkime oluşmakta ve suyu rengi zaman zaman açık sarımsı bir renge dönüşmektedir. Bu sorunun giderilmesi ile ilgili, gerek DSİ yetkilileri, gerekse ilgili birimlerimizce sorunun giderilmesine yönelik çalışmalar yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir. Belirli bölgelerden tahliyeler de yapılarak birikimin hatlardan uzaklaştırılması da sağlanmaktadır. Söz konusu Mangan değeri hiç bir zaman WHO (Dünya Sağlık Örgütü)'nün sınırlarını aşmamıştır.
Saat 23.30 itibari ile İçme Suyu Arıtma Tesisi’ndeyiz. Bulanıklık ve koku şikayetlerine ilişkin ekiplerimiz tarafından yapılan çalışmalar sonucunda sudaki manganın değeri belli seviyelere indirildi. Tesisimizde an itibari ile bulanıklık ve kokuya rastlanmadı. Bulanıklık değerinin 0.7 olduğu görüldü. Belirli bölgelerden tahliyeler yapılarak birikimin hatlardan uzaklaştırılması da büyük ölçü de sağlandı. Ekipler gece boyunca bu çalışmayı sürdürecek. Söz konusu Mangan değerinin hiç bir zaman WHO (Dünya Sağlık Örgütü)'nün sınırlarını aşmadığını hatırlatır, sorunun çözümü için üstün çaba gösteren ekiplerimize teşekkür ederim."

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2018, 01:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nurten yılmaz
Nurten yılmaz - 6 yıl Önce

Sayın baskanım suyun berraklığı kadar hıjyenıde onemlı ılaclama yada klorlama yapılıyormu berrak ama mıkrop varmı bakterı varmı.

SIRADAKİ HABER