Aşı kampanyası düzenlendi

Aşı kampanyası düzenlendi

Aşı kampanyası düzenlendi

Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde örnek bir çalışmaya daha imza attı.
Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde sahipli köpek ve kediler için ücretsiz aşı kampanyası düzenlendi. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da beraberinde Başkan Yardımcısı Atilla Bulak ile birlikte aşı kampanyasını ziyaret etti.
Kampanya kapsamında köpek ve kediler için kuduz aşısı tatbikinin yanı sıra 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu hükümleri gereğince mikroçip takıldığını, aşı kartı bulunmayan kedi ve köpeklere uygulamaların ardından aşı kartı düzenlenerek kedi ve köpek bakımı ve beslenmesi konulu kitapçıkların dağıtıldığını belirten Başkan Uysal, Veteriner İşleri Müdürlüğünce örnek bir çalışmanın yürütüldüğünü söyledi. 
Uysal sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hayvanlarımıza verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde sahipsiz ve güçten düşmüş sokak hayvanlarının tedavi, aşılama, kısırlaştırma ve işaretleme çalışmaları yapılıyor. Merkezde bulunan sokak hayvanlarının barınma ve gıda ihtiyaçları karşılanıyor. Ayrıca merkez dışında sokakta yaşayan hayvanlar için her gün günlük bakım ve kontrolleri, mama ve su takviyelerinin yapıldığı Sokak Kedileri Beslenme Evleri ve Sokak Hayvanları Beslenme noktaları kuruldu. Bu çalışmalar kapsamında işbirliği içinde olduğumuz Kdz. Ereğli Gönülden Hayvan sevenler Derneği üyelerine ve ekibimize teşekkür ediyorum.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 19:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER