Ay Sarı piyasaya çıktı

Bugüne kadar yüzlerce şiirin altına imza atan ve uzun yıllar Gazetemiz ’de sanat ve edebiyat sayfasını yöneten eğitimci Metin Çengel’in "AY Sarı" isimli şiir kitabı piyasaya çıktı. Çebi Medya'yı ziyaret eden Çengel, kitabı hediye etti.

Ay Sarı piyasaya çıktı

Bugüne kadar yüzlerce şiirin altına imza atan ve uzun yıllar Gazetemiz ’de sanat ve edebiyat sayfasını yöneten eğitimci Metin Çengel’in AY Sarı isimli şiir kitabı piyasaya çıktı.

Şiir kitabında insana özgü acıları, kaderleri, özlemleri öne çıkaran toplumsal bakış açsıyla irdeleyen dizeleriyle bölgemizdeki sanat dünyasına farklı bir açısıyla giren Çengel,  53 sayfalık kitapta, birbirinden anlamlı 53 şiirine yer verdi.

Eğitimci Çengel, yeni çıkan kitabını ÇEBİ Medya ve Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yasin Ören’e imzalayarak hediye etti.

Kitabında yer alan şiirleri, imgelerle süslerken acı ve seviyi ön plana çıkaran Çengel, Öğretmenliğe başladığı ilk yıllardan bu yana edebiyatla ilgilenerek, bu alanda çok farklı denemeleri araştırmaları ile dikkat çekmişti.  Özellikle Çengel’in  “Zonguldak’ın Yetim Çocukları” ile “Annem Giderken” şiiri ise tam anlamıyla ülkenin çocuklarının dramını yansıtarak okuyuculardan büyük beğeni topladı.

ÖZGEÇMİŞ

Karabük Yenice İlçesinde dünyaya gelen Eğitimci Metin Çengel Milli eğitimin çeşitli kademelerinde öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. Spor kulüplerinde derneklerinde ve sosyal sorumluluk projelerinde aktif görev alan Eğitimci Çengel’in şiirleri Şiir ve öyküleri Şehir Edebiyat, varlık, imece Yaba ve Hüsese, Güney gibi dergilerde yayınladı.

Zonguldak, Karabük havzalarındaki halk kültürleri alanında çetişi araştırmaları ve sazlı sözlü geleneklerine özgü derlemeleri mevcuttur.

Geçmişte Gündem Gazetesi’nde Gündem’de Sanat Edebiyat köşesini yönetti.

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2017, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER