AYDIN; "AMACIM BAYRAĞIMIZI İSPANYA'DA DALGALANDIRMAK..."

AYDIN; "AMACIM BAYRAĞIMIZI İSPANYA'DA DALGALANDIRMAK..."

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşayan ve 22 yaşındaki İbrahim Aydın Antalya’da katıldığı Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından düzenlenen yarışmada birinci olarak Milli Takıma seçildi. Aydın, 1 ay sonra İspanya’da düzenlenecek olan yarışmada Türkiye’yi temsil edecek. Aydın, tek hedefinin İspanya’da dereceye girerek İstiklal Marşı’nı okutturmak olduğunu söyledi.

Aslen Sivas’lı olan ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencisi 22 yaşındaki İbrahim Aydın, vücut geliştirme sporuna 5 yaşında başlamış. İlk yarışmasına 16 yaşında katılan İbrahim Aydın 4. Yarışması olan Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından düzenlenen yarışmanın  ‘Hard Bodybuilding’ kategorisinde birinci olarak Milli Takıma seçildi. Aydın, 1 ay sonra İspanya’da düzenlenecek olan yarışmada Türkiye’yi temsil edecek.

Aldığı başarı ile ilgili olarak açıklamada bulunan İbrahim Aydın, yarışmaya Pandemi nedeniyle çok zor şartlarda hazırlandığını söyledi. Maddi anlamda  güçlük çekmesine rağmen yarışmaya katıldığını kaydeden Aydın “Uzun süredir yarışma serüveni üzerindeyiz. Hem antrenmanlarım olsun hem derslerim olsun, çok yoğun bir zamandan geçtik. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde okuyorum. Aynı zamanda çalışıyorum. Yarışmalar abu salonda hazırlanıyorum. Bundan önce 3 yarışmaya katıldım. Bu dördüncü yarışmamdı. İlk yarışmam İstanbul TÜYAP’ta gerçekleştirilen yarışmaydı. Onda dereceye girememiştim. Tekrar Ankara’da yarışmaya katıldım. O katıldığım yarışmada şampiyon oldum. Bu da benim için yeterli olmadı.

Bu sezon yarışma için var gücümüzle Antalya’da 31 Mart-4 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışmaya hazırlandık. O yarışma için çok zorlu serüvenden geçtik. Hem buradaki derslerim olsun, hem de antrenmanlarım olsun çok zorlayıcıydı. Malum Pandemi durumları da işleri bozuyordu. Çünkü Spor Salonları kapalıydı. Maddi açıdan da bayağı zorluk çekiyorduk. Ama biz yine de pes etmedik. Çalışmaya devam ettik. Antalya’da düzenlenen yarışmada artı 75 kilo genç erkekler sıkletinde ‘Hard Bodybuilding’ de birinci oldum.  90 kilo ile yarışmaya katıldım ve hakemlerden tam puan aldım. Gurur duyuyorum. Sonuçta verdiğimiz bir emek var. Bu emeğinde karşılığını almak insana gurur veriyor. Bu yarış sezonunda benim çok değerli bir ağabeyim var. Eğer o olmasaydı, Ümit ağabeyim olmasaydı o yarışmada o dereceyi alacağımı düşünmüyorum. Çok zorlu bir serüvendi. Vücut geliştirme sporu gerçekten çok pahalı bir spor. ” dedi.

İspanya Santa Susana’da düzenlenecek olan IFBB yarışmana katılacak olan İbrahim Aydın tek hedefinin, alacağı iyi derece ile İstikal Marşı’mızı okutmak olduğunu söyledi. Aydın konuşmasında “Avrupa’ya gideceğiz. Bundan yaklaşık 1 ay sonra İspanya Santa Susana’da düzenlenecek olan IFBB yarışması var. Bu Avrupa Şampiyonası. Tekrar bir serüven içerisindeyiz. Tekrar çalışmalarımıza başladık.  Sürekli bir yarış hazırlığı içerisindeyiz. Tek hedefim Ülkemi, Bayrağımızı, Milletimizi İspanya’da düzenlenecek olan yarışmada en iyi şekilde temsil etmek. Tek amacım tek gayem Bayrağımızı dalgalandırıp İstiklal Marşı’mızı okutabilmek. Tek amacım tek gayem budur” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2021, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER