BAŞKAN CİVELEK'TEN ESNAFA DESTEK PAKETİ AÇIKLAMASI

BAŞKAN CİVELEK'TEN ESNAFA DESTEK PAKETİ AÇIKLAMASI

Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığından esnafa destek paketi hakkında basın açıklaması yapıldı.

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Cevdet Civelek imzası ile yayınlana basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi;

 “Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu esnafa hibe desteği salgından etkilenen 1.2 milyon esnafa 3 ay boyunca her ay bin lira destek ödemesi yapılacağını, hibe şeklinde verilecek destekten basit usul vergilendirmeye tabi olan taksi, dolmuş ve servis işletmecisi esnaflarımızın faydalanacağını belirtmişlerdir. Uzun zamandır esnaflarımız için beklenen hibe desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere ilgili Bakanlarımıza teşekkür ediyoruz. Ancak bu hibe desteklerinin şoför esnaflarımız için yetersiz olduğunu belirtmek isteriz. Şöyle ki; COVİD-19 salgını tüm dünyada ve ülkemizde 16 Mart 2020 tarihinden bu tarafa bütün kesimleri olumsuz etkilediği gibi servisçi, taksici, minibüsçü, halk otobüsçü esnafımızı da ekonomik olarak olumsuz yönde etkilemiştir. Esnaflarımız bu zaman zarfı içinde kredilerini, vergilerini, sigortalarını, faturalarını ödemekte büyük sıkıntılar çekmişler, çoğunluğu bankalardan kredi çekerek bu ödemeleri yapabilmişlerdir. Özellikle öğrenci servisi yapan esnaflarımız 13 Mart 2020 tarihinden itibaren okullarda uzaktan eğitime geçilmesi ile beraber 9 aydan beri çalışamamakta şu anda evinin temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamamaktadırlar. 3 aylık hibe desteği esnafımıza biraz nefes aldıracak fakat mağduriyetlerini gidermeyecektir. Esnaflarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için taleplerimiz;

-Esnafımızın çalışamadığı zamanlara ait olan vergi ve SGK prim borçlarının devlet tarafından karşılanması.

-Esnafımızın ödemesi gelen kredilerinin faizsiz olarak en az 6 ay ertelenmesi.

- Esnafımıza en az 12 ay geri ödemesiz faizsiz en az 30.000,00 TL kredi verilmesi.

-Öğrenci servisçi esnafımızın okullar tamamen açılana kadar araç muayeneleri ile zorunlu trafik sigortalarının yapılmasının ertelenmesi.

-Yolcu taşımacılığı yapan esnaflarımızdan 2021/ Ocak ayı motorlu taşıtlar vergisinin alınmaması.

-Belediye tarafından taksici, özel halk otobüsçü ve dolmuşçu esnaflarımızdan tahsil edilen ruhsat ve işgaliye ücretlerinin alınmaması.

Hükümetimizin esnafımızın bu taleplerini karşılayacağını umut ediyor, şoför esnafımıza ve ailelerine sağlıklı günler diliyorum”

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2020, 17:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 3 yıl Önce

Aylardır belki yıllardır calışmayan keyfe keder minibüslerini calıştırmayan amaclari sadece plakalari iptal olmasın diye basit usul vergiye tabi olmak zorunda kalanlarda faydalanacak mı ? Bu emek veren şoförlerimize haksızlık olmaz mı gercekten pandemi döneminde insanları mağdur etmeyen her turlu ihtiyacini karşilayan %50 kapasite ile mazot ücretini dahi cıkaramadan calışan şoförlerimiz oldu. Tüm emekci soför esnafimiza bu zorlu sürecte vatandaşlarimizi yanliz birakmadığı icin teşşekkür ediyorum. Calışan ve calışmayan araçlar tespit edilmeli birileri birilerinin sırtından esnafım diye gecinmemeli
Ayrıca odaya kayıtli araçların tek tek denetlenmesini ve ilaçlanmasını Kaymakamımız ve şoförler odasi başkanimizdan rica ediyorum.

SIRADAKİ HABER