BAŞKAN POSBIYIK, BELEDİYENİN ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

BAŞKAN POSBIYIK, BELEDİYENİN ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye meclis toplantısında, yapılan çalışmaları ve devam eden projeleri değerlendirdi. Kısıtlı imkanlara rağmen bir çok hizmeti gerçekleştirmeye devam ettiklerini söyleyen Başkan Posbıyık,  “Batı Karadeniz’in en sağlam belediyesiyiz” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, tam kapanma nedeniyle ertelenen Mayıs ayı meclis toplantısında, son dönemde gerçekleştirilen çalışmalar ve yaz dönemine ilişkin planlamalar hakkında belediye meclis üyelerini bilgilendirdi. Posbıyık, kısıtlı imkanlara rağmen Ereğli Belediyesi’nin Batı Karadeniz’in en sağlam belediyesi olduğunu söyledi.

35 BİN KİŞİYE SICAK AŞ VERİLDİ, 5 BİN KOLİ DAĞITILDI

Posbıyık, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımız gerçekten büyük sıkıntılar çektiler, çok büyük sıkıntı içerisindeler. Özellikle genç insanlar, günübirlik çalışan insanlar… Günübirlik kafelerde, lokantalarda çalışan ve işsiz kalan, hiçbir birikimi, geliri bulunmayan ama bir de onurlu oldukları için utanan, herhangi bir yerden bir şey isteyemeyen insanları bulmaya çalıştık. Devamlı anons ettik ve onlar bize gelmeye başladı. Yaklaşık 35 bin kişiye sıcak aş dağıttık. 5 bine yakın koli dağıtık. Hemen Ramazan’dan sonra yine koli dağıtacağız. Bu kadar yürekli davranmamızın sebebi, hem belediye alımlar yapıyor hem de iş insanları destek veriyor. Şu an belediyenin en önemli görevi hijyen, dezenfektasyon, gıda yardımı, koli yardımı… Kolileri Cumhuriyet Halk Evlerinde dağıtıyoruz. Arkadaşlara talimat verdim. Koli için geleni sorgulamayın, maaşın var mı diye sormayın, dedim. Oraya kadar geldiyse ihtiyacı var demektir. Eğer bizi kandırdığını zannediyorsa, kandırsın. O kendini kandırıyor, bizi kandırmıyor demektir. Böyle bir uygulama yaptık, geleni geriye asla çevirmedik. Allah razı olsun, Ereğli’deki iş insanları bize büyük destek verdiler. Unutmam mümkün değil. Demek, Ereğli Belediyesi olarak bir güven vermişiz. ‘Benim verdiğim gıda kolileri sağlam yere gidecek’ diye güveniyorlar. İnanın tahmin etmeyeceğiniz kadar yardım geldi. Bir çoğu da isminin açıklanmasını istemedi. Belediye meclis üyeleri arasında da eski meclis üyeleri arasında da yardım edenler var. İsimlerinin açıklanmasını istemedikleri için açıklamadık. Hatta bazı akşamlar, üç kap sıcak yemek gönderdiğimiz gibi tatlı da dağıttık. Bazı iş insanları, ‘Ben tatlı ile katılmak istiyorum’ dedi. Kadir gecesinde mesela baklava dağıttık. Arefe günü, arada bazı günler tatlılar dağıttık dördüncü çeşit yemek olarak… Herkesin çok mutlu olduğunu hissediyorum, gelen haberlerden. Bu adımları aynen devam ettireceğiz. Çünkü sürekli olarak şu anda da vatandaşlarımın durumunu bilen iş insanları bize yardım ediyorlar, koli gönderiyorlar. Arkadaşlara söyledim; bayramdan sonra 1 hafta geçtikten sonra ihtiyaç sahibi olanlara bir daha koli dağıtalım, dedik.

KADİR GECESİ PROGRAMI İLGİ GÖRDÜ

Kadir Gecesi’nde hava yağmurluydu, balkonlara çıkamadı insanlar ama 7 tepeden 20 noktaya kurduğumuz hoparlörlerle ilçe Müftülüğüyle ortaklaşa Mevlit okuttuk. Ereğli’nin dağları taşları Allah Allah diye inledi. Bu bizi çok mutlu etti. Arefe günü, yasak olduğu için mezarlıklara gelemeyen vatandaşlarımıza yine Kuran okuttuk. Belediyemizin kurduğu SBD televizyonuyla evlere ulaştık. Almanya’dan telefonlar geldi, inanın Amerika’dan dahi telefon geldi. İnanılmaz bir izleyici kitlesi vardı, özellikle akrabalarının mezarlarını ziyaret etmek isteyenler… SBD TV baya öne çıkmaya başladı, baya hamle yaptı. Beklemediğimiz sayıda takipçisi var, reklam verelim diye talepte bulunanlar var.

ASKIDA FATURA UYGULAMASI DEVAM EDİYOR

Bizi çok mutlu eden bir konu da askıda fatura uygulaması… Buraya 40 bin lira civarında para geldi, gelmeye devam ediyor. Su parasını ödeyemeyenlerin faturaları ödeniyor. Faturası ödenen de faturayı ödeyen de birbirini bilmiyor. Böyle bir yardımlaşma; alanın da verenin de belli olmadığı bir yardımlaşma… Bu konuda hala daha çalışmamız devam ediyor. Lütfen çevrenizi uyarın; vatandaşların su paralarının ödenmesi için yardımcı olun.

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ SÖZLE DEĞİL, ÖZLE YÜRÜYOR

Üniversite kampüsü çalışmalarında belediye, üzerine düşenin fazlasını yaptı. Biz bu konularda anlaşma gereği demeç vermiyoruz. Bir huzursuzluk çıkmasın diye, ‘sen yaptın ben yaptım’ davası olmasın diye… Kaymakamlığın öncülüğünde bütün siyasi partiler ellerinden geleni yapıyor. Bu sefer geçmiş yıllarda olduğu gibi sözle değil, özde bu iş bitiyor. En son Genelkurmay’dan yazı da geldi belediyeye bir hafta önce. Bizim imar grubu komple bu işe kendini adamış vaziyette. Elektrik, mekanik konusunda projenin tamamlanması bekleniyor. Öyle zannediyorum yaz aylarında temel atma töreni yapılacak. Bağışçılardan Allah razı olsun, diyorum. Bu işte emeği geçen, alın teri olan herkesten Allah razı olsun. Bütün siyasi partilerden… Hepimiz el ele verdik, hiç kimse önde falan değil. Liderliğimizi Kaymakam yapıyor, Allah razı olsun. Bu konuda çok iyi bir noktaya doğru gittiğimizi söyleyebilirim.

SAHİL DOLGU PROJESİ

Sahildeki dolgu alanlarının yapılması için ihaleye çıktık. Proje devam ediyor, bitmek üzere. Bu projede ne var? Burada Piramit kafenin yanına bir mendirek var. Bozhane’deki büyük fırtınalardan kayıkların alabora olmaması için batmaması için… Çok seyrek oluyor ama oluyor. Onun üzerine lokantalar falan yapıyoruz. Ne var, dolgu biraz daha genişletiliyor, sahile yeni bir lehçe veriliyor. Büyük bir ihtimalle yürüyüş yolu egzoz dumanlarından etkilenmeyecek şekilde deniz kenarına alınıyor.

Böyle bir çalışmamız var, projeler hazırlanmış vaziyette. Aynı zamanda Atatürk Anıtı’nın olduğu yerlerde deniz dolduruluyor ve bir cami yapılıyor. Bu şeref de inşallah hepimize nasip olacak; bu çalışmalar da devam ediyor. Ancak bir kez daha söyleyeyim, bana Valiliğimiz, Kaymakamlığımız tarafından verilen söz ‘Bunun projesini yapıp Meclis’ten çıkarın, gerisi bize ait’ yönünde. Belediyenin yapacağı işleri de dolgu yapımını da caminin yapılmasını da her şeyi… Zaten belediye olarak bunu yapmamız mümkün değil. Sıkıntılı dönemlerden geçiyoruz. Tahakkuk, tahsilat yok. Gelirimiz iyice düştü ama bütün buna rağmen Ereğli Belediyesi’nin fevkalade iyi durumda olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Batı Karadeniz’de bizim kadar sağlam belediye yok. İşçilerine memuruna en yüksek zammı yapan, ikramiyesini, maaşını zamanında ödeyen belediyeyiz. Şirket personeli şimdi 25 Mayıs’ta 4 bin 800’er TL promosyon parası alacaklar. Çok şükür bir sıkıntımız yok, bütün yatırımları yapıyoruz. Büyük yatırımlarda maddi bakımdan zorlanıyoruz. O konuda da bana yardım etmeniz lazım. Bir takım anlaşmaları net olarak anlatmıyorum. Hepsini sadece hissettiriyorum size. O konularda bana yardımcı olun. Asla politika, siyaset, öyle şeyler yapmıyorum, bencillik de yapmıyorum.

ESKİ BELEDİYE BİNASI KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ HAZIR

Eski belediye binasının, yani kültür merkezi yapacağımız yerin her şeyi bitmiş vaziyette, ihale hazırlığını da yaptık. Yarın sabah ihaleye verebiliriz ama İller Bankası’na sizlerin de tensibiyle bir kredi talebinde bulunduk. Bunu takip ediyoruz, kredinin çıkmasını bekliyoruz ama kredi vermezlerse de kendi imkanlarımızla yapacağız. Dolayısıyla o hazır vaziyette hemen faaliyete geçirebiliriz.

GÖZTEPE TELEFERİK ÇALIŞMASI

Göztepe’ye teleferik için çalışmalarımız devam ediyor. İBB’den bu konuyu daha evvel Maçka’da gerçekleştiren ekibi buraya davet ettik. Hazırlıkların hepsi yapılmış vaziyette. Şu anda proje safhasında, proje geçtikten sonra Karabük Koruma Kuruluna gidecek, oradan sonra Çevre Bakanlığı’na gidecek. Bu süreci bekleyeceğiz.

KREŞ VE SAKİNDERE PROJESİ

Erdemir İlkokulu'nun karşısında, Erdemir'den bize kalan 5 dönümlük alana kreş yapacağız. Bunun projeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. Kendimize uyacak şekilde projelerini hazırlıyoruz.

Sakindere projemiz var. Sakindere'ye yapacağımız iş çok önemli, trafik konusunda. Eskiden viyadük diyorduk ancak bir noktadan bir noktaya olduğu için bundan vazgeçtik, alttan bütün kollara yayılan projeyi yapacağız. Sakindere'nin üzeri kapatılacak. Bunun ihalesini yaptık. Hemen, bugün yarın başlayacaklar. Sakindere'den o bölgeye trafiği yayacağız.

PLAJ TESİSLERİNİ TANIYAMAYACAKSINIZ

Barış Plajı'nı şimdi görseniz tanıyamazsınız. Yan taraftaki tüm engelleri kaldırdık. Bu bölge tamamen büyük bir plaj haline geldi. Çok da güzel bir görüntü meydana çıktı. Barakalar falan yıkıldı. Oranın havuz ihalesini verdik. Aqua parkının ihalesi de yapılıyor. Hemen yanına yeri de hazırlandı, kum voleybolu için saha yapıyoruz. Amacımız burayı kış sporlarına da hazırlamak. Müthiş bir parkur var. Aynı zamanda üst taraftaki düzlüklere de bir çalışma yapıyoruz, gençlerin spor yapabilmesi için. Spor aletleri var onlar için, araştırmalar yapılıyor. Ayrıca Sevgi Plajı'nın köprüden itibaren olan kısmı maalesef kötü kullanılıyor. Orada her türlü rezillikler oluyor. Bize burayı vermeyi teklif etti Kaymakamlık, buradaki düzenin sağlanması için. Biz de ‘tamam’ dedik. Yazı yazıldı verilmesi noktasında. İl Çevre Müdürlüğü'nden geçti, Bakanlık’ta onay bekliyor. Buranın etrafını da tellerle çevireceğiz. Karadeniz'in en uzun en muhteşem kumsalı olacak. Proje hazırlıyoruz, müthiş bir yer olacak.

OYUNCAK EVİ, AKM, HALK KAFE, 40 BİN FİDE, ASFALT, İSTİNAT VE KİLİT PARKE

Oyuncak evi büyük bir proje, çok güzel bir çalışma oldu. Her yerden ilgi var. Çalışmalar son aşamaya geldi, en kısa sürede açılışını yapacağız. AKM bitirildi. Sinema salonu olarak kullanılan alanın koltukları daha sonra alınacak. AKM’nin sergi alanları pandemi bittiği an faaliyetlerine başlayacak. Kaynarca konutlarında bir kafe yaptık. Onun önünde de park alanı var, orayı da değerlendireceğiz. Pandemiden dolayı ihaleye çıkmadık. Erdemir Genel Müdürlüğü yanındaki restoran devam ediyor. Ata tohumunda ikinci yıla girdik. Başarılı olmaya başladık. 500 aileye 40 bin fide dağıttık, evlerine teslim ettik.

İstinat, parke, sıcak asfalt 10 bin ton, serpme asfalt 100 bin metrekare, bunların ihaleli yapım çalışmaları devam ediyor. Bazıları da bitti.

ŞEHİT MEZARLIĞI

Şehit mezarlığı yapmak için hazırlıklar yaptık. Ereğli’nin en büyük eksikliğiydi. On sene önce Genelkurmay’dan proje istemiştik. Müthiş bir projeydi. Bir şehit mezarlığı hazırlıyoruz, arkadaşlara talimat verdim, inşallah şehit mezarlığını da yapacağız.

BELEDİYE, OSB’YE SU VERECEK

OSB’ye su vereceğiz. Kesintiler oluyormuş bizden talep ettiler, bugünkü meclise gelecek. OSB’ye su veriyoruz. Oraya taşınması için özel anlaşmalar yaptık. Bize makine verecekler, yararlı bir anlaşma yaptık. Sayın Kaymakamımızla görüşmeler halindeyiz, 12 köye su vermek için çalışmalar devam ediyor, anlaşmalar yapıldı. Neticeyi imzalamayı bekliyoruz inşallah.”

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2021, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER