Bazı insanlar iyi ki var! Destek bekliyor!

Bazı insanlar iyi ki var! Destek bekliyor!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşayan 40 yaşındaki Arzu Boncuk, evini sokak hayvanlarına açtı. Yaklaşık 4 senedir sokakta bulduğu hasta, yaralı ve yaşlı kedi ile köpeklere bakan Boncuk, kedi ve köpekleri için oturduğu evden müstakil eve taşındı. Tüm hayvanlarla tek tek ilgilenen ve aylık 5 bin liraya yakın gideri olan hayvanlara bakan Boncuk, hayvan severlerden yem konusunda destek beklediklerini ifade etti.

Ereğli’ de yaşayan Arzu Boncuk (40), 4 seneden bu yana sokakta bulduğu hasta, yaralı ve yaşlı kedi ile köpeklere bakıyor. Evinin tün alanında kedi ve köpeklerle birlikte yaşayan Boncuk, eşi Rıfat Boncuk (50) köpeklerin ve kedilerin sayısının artması ile birlikte evlerinin bahçesini köpekler için bölümler yaparak beslemeye devam ediyor. Aylık yaklaşık 5 bin lira gideri olan Arzu Rıfat Boncuk çifti, daha önce oturdukları evden kedi ve köpeklerinin çevreye rahatsızlık verdiği şikâyeti üzerine evlerini Ören Mahallesinde bahçe içinde ki müstakil evlerine taşınmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

5 YIL ÖNCE KEDİLERDEN ÇOK KORKARDIM

Bundan beş sene öncesine kadar kedilerden çok korktuğunu ancak zaman içerisinde bu korkusunu yendiğini kaydeden Boncuk “Açıkçası bunlar bundan önce köpek görünce yolunu değiştiren tiplerdendim. Çok korkuyordum, ürküyordum. Sonra eşim köpekleri kedileri çok seviyordu. Hatta bana ilk hediyesi bir kedi oldu. Arabada kedi görünce ya onu atacaksın ya da beni arabadan atacaksın demişti. Çünkü kedilerden son 5 yıla kadar inanılmaz tırsıyordum. Herkes iyi bilir arkadaşlarım, eşim, dostum bir yerde otururken yanı başımıza bir kedi gelse ‘Atın bunu yoksa kalkar giderim buradan’ böyle bir tiptim. Daha sonra 1 tane köpeğim sonra köpeklerim olmaya başladı. Ondan sonra köpeğim bir hastalığa yakalandı. Çözülemedi yaklaşık 13 gün boyunca aç kaldı. Hiç bir şey yediremedik serumla besledik ve aç öldü. O aç öldüğü zaman bir karar verdim. Hiçbir hayvanın aç kalmasını istemedim ne bir kedinin nede bir köpeğin bir çöp kenarında yemek aramasını istemedim. Ondan sonra onlara olan merhamet, sevgi artık adı her neyse böyle değişik hastalık boyutuna geçti. Ve artık şuan sokakta her gördüğüm canlıyı eğer hastaysa, yaşlıysa, sakatsa, yavruysa onlara sırtımı dönemez hale geldim. Ona sırtını dönme buna sırtını dönme derken de vaziyet bu. Gördüğünüz gibi”

BAKIMLARI İLE BİZZAT KENDİM İLGİLENİYORUM

Evinde yaklaşık 50 köpek ve 60 kediye bakan Arzu Boncuk, kedi ve köpeklerin bakımlarını bizzat kendisinin yaptığını kaydetti. Hayvanların yaralarını kendisi tedavi ettiğini hatta bir Fadik isimli köpeği Kemoterapi gördüğünü anlatan Boncuk “Bakım, bizzat kendim ilgileniyorum, kendi çabamla. Şimdiye kadar kimseden herhangi bir destek görmedim açıkçası. Kuru mama alıyoruz. Kuru mamayla beslenmeleri var. Temizlikleriyle falan kendim ilgileniyorum. İşte tabi başka evcil hayvanları olan insanlar gibi sürekli veterinere gidemeyiz. Öyle bir bütçemiz yok. Bu yüzden de aşı yerine ilaç ve hap kullanma, şurup kullanma… İşte karnelerimiz var takip ediyoruz. 6 ayda bir parazit ilaçlarını veriyoruz. Hasta bir kedimiz, köpeğimiz, yavrumuz olursa tabi veterinere götürüyoruz. Ama dediğim gibi Ereğli’de bu konu da destek alamıyorum. Yani normal gidip mesela Fadik gördüğünüz gibi. Fadiği yolda bulduğumuzda küçücük bir yavruydu. Sonra hastalandı. Kanlı ishal oldu. Yaklaşık 5 gün serum tedavisi gördü. Veterinerimiz kurtulmaz dedi. Ama biz onu kurtardık. Sonra ağzında garip garip yaralar çıktı. Bu bir hastalık, onun için kemoterapi gördük. Şimdi de iyi, sağlıklı. Yani başka bir şey yok”

KENDİ BÜTÇEMİ AYIRIYORUM, YETMİYOR DESTEK BEKLİYORUM

Kedi ve köpeklerin mamalarını kendi imkanları ile almayana çalıştığını kaydeden Boncuk, mama ve temizlik malzemelerinin aylık giderinin beş bin lirayı bulduğunu ifade etti. Kedi xve köpeklerinden vaz geçmeyi asla düşünmediğini ve duyarlı vatandaşlardan özellikle mama konusunda destek beklediğini kaydeden Arzu Boncuk “Çok zor. Gerçekten çok zor. Eskiden çalışıyordum. Bende esnaflık yapıyordum. Şuan sadece eşimin maaşlı çalışan Erdemir işçisi. Şuan sadece açıkçası kendi bütçemi onlara ayırıyorum. Yani hani bir eş, bir kadın nasıl nelere para harcar. Üst baş, kıyafet, kuaför bir ben tamamen onlardan mahrum yaşıyorum. Elimden geldiğince canlılara bakmaya çalışıyorum. Keşke imkânım, fırsatım olsa da daha çok cana baksam. Benim için hiçbir zorluğu yok. Bakım anlamında yani kişisel onlara sevgimi vermek, temizliklerini yapmak, bakımlarını yapmak bunlar çok kolay benim için. Ama dediğim gibi maddi olarak evet bizi çok yoruyor artık. İnanılmaz bir bütçe. Mesela şimdi yaz geldi. İstiyorum, atıyorum bir pire ilacı alamıyorum. Çünkü neden 45 lira bir tane köpeğin ilacı. 45 milyon ve bunu benim karşılama şansım yok. 50’yi aşkın köpeğim var. Ne yapıyorum? Toplu çözümler yapıyorum. Hani bu tarz destek olabilirler bana. Mama desteğinde bulunabilirler, ilaç desteğinde, aşı desteğinde. Eğer bu tarz desteklerde bulunurlarsa çok sevirim”

Mama yardımı konusunda destek vermek isteyenlerin Arzu Boncuk’a ‘#cana1560’ instagram hesabından ulaşabilirler.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2018, 17:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER