Belediye, 300 fidanı toprakla buluşturdu

Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen Çevre Şenliği, fidan dikme etkinliği ile başladı.

Belediye, 300 fidanı toprakla buluşturdu

Kdz.Ereğli Belediyesi Çevre Şenliği düzenledi. Etkinlikler kapsamında Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ve Başkan Halil Posbıyık, ilköğretim öğrencileriyle birlikte fidan dikti.

Kdz.Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce, çeşitli etkinliklerin yer aldığı Çevre Şenliği düzenlendi.

‘Çevre bilincini artırmak ve Kdz.Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışmaları hakkında farkındalık oluşturmak için’ düzenlenen Çevre Şenliği kapsamında ilk olarak Eğitim Fakültesi yanında Belediyeye ait arsa üzerinde 300 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık etkinliğe katılarak Kepez İzmirlioğlu İlköğretim Okulu öğrencileriyle birlikte fidan dikti.

ÇORUMLUOĞLU: EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLUYORUM

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, gerçekleştirilen etkinlik için Başkan Posbıyık ve çalışma ekibine teşekkür ederek; “Her ne kadar Karadeniz Ereğli’nin dört bir tarafı yeşillik olsa da boş olan alanları değerlendirmek gerekiyor. Bu etkinlikte çocuklarımızla beraber olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyorum. Alanın  düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sağlayan değerli belediye başkanımız ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum. Fidanı dikmek kadar bakma da önemli. Bundan sonraki sorumluluk da belediyemizin. Ben su istedim dediler ki ‘tankerle getirdik’. Bugüne kadar hep ibrikle su dökerdik. Bu da Ereğli Belediyesi’nin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

POSBIYIK: AĞAÇ DİKME BİLİNCİNİ BEYİNLERE YERLEŞTİRMELİYİZ

Başkan Halil Posbıyık, çevre bilincini artırmak için şenlikler düzenlediklerini belirterek; “Ereğli her ne kadar yeşillik içinde olsa da bu tür etkinliklerle ağaç dikme bilincini beyinlere yerleştirmeliyiz. Öğrencilerimize çevre bilincini sevdirmek için Çevre Şenliği düzenliyoruz. Amacımız çocuklarımıza, gençlerimize ağacın-çevrenin önemini anlatmak. Etkinliklerimiz gün içinde devam edecek. İçinde bulunduğumuz on dönümlük arazi belediyemize ait.  Bu bölgede ağaç, çiçek, fidan yetiştirme gibi çalışmalarımız olacak. Şenliğe katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

TEMA temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte, Temizlik İşleri Müdürlü’nce katılımcılara şapka ve tişört hediye edildi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2019, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER