Belediye Meclisi Ordunun yanında...

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI, BELEDİYE MECLİSİ, BARIŞ PINARI HAREKATI’NA DESTEK VERDİ

Belediye Meclisi Ordunun yanında...

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi olağanüstü toplanarak Barış Pınarı Harekatı’na destek verdi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık “Her şartta şanlı ordumuzun yanındayız” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında Barış Pınarı Harekatı’nı görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

AKM Nikah Salonu'nda yapılan toplantıda Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Barış Pınarı Harekatı’nda şehit olanlar için saygı duruşunda bulunuldu; İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, önemli bir gündem maddesini görüşmek üzere CHP ve AK Parti grubunun ortak önerisiyle toplanıldığını belirterek “Bugün bizim için, Belediye Meclisi ve Ereğli halkı için çok önemli bir gün. Birliğimizi, beraberliğimizi tam olarak ortaya koyuyoruz. Grup sözcüsü arkadaşlarımızın ifade ettikleri gibi siyaset siyasettir ama devlet, millet meselelerinde biz birlikteliğimizi her zaman ortaya koyarız. CHP ve AK Parti grubu olarak hep beraber tek yumruk olduk” dedi.

Barış Pınarı Harekatı’nı desteklediklerini açıklayan Posbıyık, şunları söyledi:

“Bütün meclis üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Ereğli halkı adına teşekkür ediyorum. Haklı davamızda devletimize, askerimize desteğimiz sonuna kadar devam edecek. Şanlı Türk Ordusu gerçekten gereğini yapıyor. Dünyanın tahmin etmeyeceği kadar kısa zamanda hedeflediği noktalara vardı. Dünya bile böyle bir şey olabileceğini zannetmiyordu. Bu kadar kısa sürede büyük bir mesafe alınacağını asla tahmin etmiyorlardı ama şanlı ordumuz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Atatürk’ün ordusu anında hedeflerine vardı, dünya şaşırdı ve büyük telaşa girdiler ve ateşkes istediler. Bu sürenin sonuna doğru gidiyoruz. İnşallah hayırlısıyla istediğimiz hedeflere varırız. Eğer yanlış yaparlarsa, inanıyoruz devletimiz, hükümetimiz ve ordumuz gereğini yine yapacaktır. Beka sorunu, ülkenin bütünlüğü, Suriye’nin toprak bütünlüğü için bütün ülke olarak Türkiye’de yaşayan tüm yurttaşlar olarak, Kdz. Ereğli köyleri, merkezi bütün yurttaşlarımızla beraber hem devletimizin hem şanlı ordumuzun destekçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.  Her şartta şanlı ordumuzun yanındayız”

ORTAK DEKLARASYON YAYINLANDI

Başkan posbıyık’ın açıklamalarının ardından Kdz. Ereğli Belediye Meclisi CHP ve AK Parti Grubu tarafından hazırlanan ortak deklarasyon okundu.

Ortak açıklamada şu görüşlere yer verildi

“Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grubu olarak Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nı destekliyoruz.

Bölgemizin istikrar, barış ve refahına karşı en büyük tehdit olan DEAŞ, PKK, PYD-YPG terör örgütünün bu yıkıcı faaliyetlerini sonlandırmak, yurtlarını zulüm, sürgün, baskı ve katliamla yitirmiş yüz binlerce Suriyelinin kendi topraklarına dönüşlerini sağlamak için düzenlenen Barış Pınarı Operasyonu'nun yanındayız.

Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı bölgesinde de yeni bir barış iklimi oluşacaktır.

Ülkemizin bu harekatla gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Şu anda gerçekleştirilen harekat, bu amaç için de önemli bir adımdır. Bizler, halkımızın olduğu kadar komşu Suriye halkının da güvenliğini, refahını ve huzurunu istemekteyiz.

İnanıyoruz ki gün her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır.

Barış Pınarı Harekatı’nın 9’uncu gününe kadar ordumuzun sahada ortaya koyduğu başarıdan sonra ABD ile ülkemiz arasında varılan 13 maddelik anlaşmanın başarıyla sonuçlanacağını umuyor, Kdz. Ereğli Belediye Meclisi olarak her türlü şart ve durumda ordumuzun ve devletimizin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Barış Pınarı Harekatı’nda yaşamını yitiren sivil ve asker şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyoruz.”

CHP Grup Sözcüsü Yaşar Balcı ve AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Kumaş da açıklamalarda bulunarak Barış Pınarı Harekatı’nı desteklediklerini tekrar ettiler. Meclis toplantısını, Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte belediye daire müdürleri ve çok sayıda vatandaşın yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ve CHP İlçe Başkanı İsmail Fota da takip etti.

Toplantı sonunda toplu fotoğraf çekimi yapılırken, dağıtılan Türk Bayraklarıyla Türk askerine destek verildi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2019, 16:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER