BEÜ EREĞLİ KAMPÜS İNŞAATI 2018'DE BAŞLIYOR

BEÜ EREĞLİ KAMPÜS İNŞAATI 2018’DE BAŞLIYOR

BEÜ EREĞLİ KAMPÜS İNŞAATI 2018'DE BAŞLIYOR

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, BEÜ Ereğli Kampüs Projesi’nin 2018 yılı yatırım programına alınacağını ve inşaatının kısa zamanda bitirileceğini söyledi.
Projenin başlamasındaki gecikmelerin nedenlerini açıklayan Çaturoğlu, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
Hayalsiz insan kanatsız kuşa benzer demiş atalarımız. Doğrudur, ancak hayali eyleme dökmek bundan çok daha önemlidir.
BEÜ Ereğli kampüsü projesi de eski devlet hastanesinin arazisi BEÜye devredilene kadar bir hayaldi. Bu devir işini ise biz gerçekleştirdik. Bu projenin Ereğli ve bölgemiz için ne kadar önemli olduğunu biliyorduk. Arazi tahsisi için bizden önce şifahi girişimlerde bulunulmuş ancak Sağlık Bakanlığı bu arazinin BEÜye devrine karşı çıkmıştı. Çünkü Ereğli Devlet Hastanesi inşaatından dolayı TOKİye borçluydu.
Henüz milletvekili seçilmeden 7 haziran öncesi üniversite kampüsü için talep dosyamızı Bartında başbakanımıza teslim ettik. Başbakanımız Zonguldakımıza geldiğinde tekrar hatırlattık ve başbakanımız kürsüden bunun sözünü verdi. Seçimden sonra önce Sağlık Bakanlığının tahsisini kaldırdık ve eski hastanenin yerini eğitim amaçlı olarak süresiz bu iş için BEÜye tahsis ettirdik. Birçok sebepten dolayı(alanın bir kısmının SİT alanı çıkması, Tabiat ve Kültür Varlıkları Kurulunun müdahelesi, imar değişikliği, altından Nato hattı geçmesi ve( burada anlatmak istemediğim sebeplerden dolayı ) avan projesinin gecik(tiril)mesi sonucu süreç uzadı. Şimdi bu aşamaların hepsi geçildi. Bu projenin yatırım bedeli 75 milyon TL’dir. İnşallah bir aksilik olmazsa 2018 yılı yatırım programına girecek ve Ereğlimize ve bölgemize yakışır bir kampüs en kısa zamanda inşa edilecek.”

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2017, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER