'Bir iyilik olacaksa sensiz olmaz'

'Bir iyilik olacaksa sensiz olmaz'

'Bir iyilik olacaksa sensiz olmaz'

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Erdemir İlkokulu, Kızılay Kan Merkezi işbirliğiyle, Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteğiyle  “Kan Bağışı ve Kök Hücre Bağışı Kampanyası” düzenlendi. Kampanya çerçevesinde, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır’ın yanı sıra çok kalabalık bir vatandaş topluluğu kan verdi.

Türk Kızılayı Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yaşar Ciğer, Kavaklık Mahallesindeki Gençlik ve Spor Müdürlüğü Ereğli Spor Salonundaki kampanya sabah saatlerinde başladı. Kızılay Kan Merkezi ekipleri, vatandaşları gerekli sağlık kontrollerinin ardından kan ve kök hücre bağışlarını almaya başladı. Kampanyaya ilginin fazla olduğu gözlendi.

Bağış Kampanyası için düzenlenen açılış törenine, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Kdz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Keleş ve çok sayıda davetli katıldı. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kızılay Şube Başkanı , Erdemir İlkokulu ve Kavaklık İlkokulu Müdürü Yaşar Ciğer, törende yaptığı konuşmada, Ülke genelinde olduğu gibi Ereğli’de de  “Sensiz Olmaz” sloganı ile kampanya gerçekleştirdiklerini söyledi.

8-9 yıl önce küçük çapta başladıkları kan bağışında bugün Türkiye birincisi olan Karadeniz Ereğli’de şube başkanı olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Ciğer şöyle konuştu:

“Burada yedi sekiz paydaşla başladığımız kan bağışına 44 üniteyle başlamıştık. Bugün 1003 üniteyle Türkiye rekorunu elimizde bulunduruyoruz. Bu anlamda, geçtiğimiz hafta kızılay haftasıydı. Hafta boyunca bir dizi etkinliklerimiz oldu. Bunun yanında insanlığa fayda sağlayacak en önemli madde olan kan için de “Sensiz Olmaz” anlayışıyla buluşmuş bulunuyoruz.  Bundan sonraki süreçte de bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugün herhangi bir hedef koymadık. Beklentimiz 500 civarında. Bu mayıs ayında bizim genel anlamda yaptığımız büyük kan bağışımızın antrenmanı olacak. Katılım iyi, bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum.”

Program çerçevesinde, Kavaklık İlkokulu öğrencileri Artvin yöresi halk oyunları gösterisi gerçekleştirdi.

ÇORUMLUOĞLU VE ÇAKIR KAN VERDİ

Törenin ardından Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ve teşkilat yöneticileri de kampanya kapsamında kan bağışında bulundu.

Kan bağışının ardından, Kızılay Kan Merkezi Şube Başkanı Yaşar Ciğer, Kaymakam ve İlçe Başkanına katılım belgesi takdim etti. Protokol, Kızılay görevlileri ve öğrencilerle hatıra fotoğrafları çektirdi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2019, 00:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER