BİRİ AÇIYOR, DİĞERİ İÇİYOR

BİRİ AÇIYOR, DİĞERİ İÇİYOR

Kdz. Ereğli'ye bağlı Yazıcılar köyünde yaşayan Hanife Balaban’ın Limon ve Portakal isimli Kazları, susuzluklarını gagaları ile açtıkları musluktan suyu içerek gideriyorlar.

Ereğli’ ye bağlı Yazıcılar köyünde 60 yaşındaki Hanife Balaban, beslediği tavuk ve diğer hayvanlarının arasında kaz da eklemek istemiş. Kaz yumurtası bularak yaptığı Kürkük’ten iki adet kaz yavrusu elde eden Hanife Balaban, kazlarına gözü gibi bakmış.

Büyütürken su içmesini öğretmeye çalışan Hanife Balaban kısa süre sonra kazların yemeklerini yedikten sonra su deposunun vanasını kazların kendileri açarak sularını içtiklerini ve hatta banyo yaptıklarını görmüş. Konuyla ilgili olarak konuşan Hanife Balaban “Çok merak ediyordum. Yumurta buldum bir yerden. Kürkük bastırdım. İki tane çıktı. Onları eğittim. Evdeyken bazen su veremiyordum. Su içmeyi öğrettim. Kendileri suyu açıp içiyorlar. Derelere götürdüm. Piknik yaparken götürdüm. Derede yüzdürdüm. Aynı bir insan gibi her işlerini kendileri görüyorlar. Kazların isimleri birisinin ki Limon, diğerinin ki Portakal koyduk. Hiçbir şeye zararları yok. Yemlerini yiyip, sularını içiyorlar” dedi.

 Kazlarının suyu kendilerinin açarak içtiğini ifade eden Hanife Balaban, şimdi ise vanayı kapatmaları için kazlarını eğittiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2020, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER