Biz bu yolda devam edeceğiz.

Biz bu yolda devam edeceğiz.

Biz bu yolda devam edeceğiz.

Kdz. Ereğli İlçe belediyesinin Ekim ayı toplantıları yapılan 5. Oturum ile tamamlandı.

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Nikah Salonu’nda, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında toplanan Meclis’te gündemde yer alan  içinde camide bulunan Kent Meydanı projesi, Elmatepe Mahallesine üstgeçit, Kışla Mahallesi’ne yarı olimpik yüzme havuzu projesi ve Göztepe Köprüsü’nün yenilenmesi projesine ilişkin Meclis’e sunulan Bütçe Komisyonu raporlarını ayrı ayrı okundu.

Gündem maddeleri, ad okutulmak suretiyle onaya sunuldu. AK Parti’den Yusuf Kalay, İhsan Yazıcıoğlu,  ve Osman Yavuz’un mazeretli olarak katılmadıkları toplantıda, 4 gündem maddesine de, iktidar gurundan 16 kabul muhalefetten ise 13 ret oyu çıktı. Borçlanmayı içeren maddelerin tamamı oy çokluğu ile kabul görmesine karşın,  nitelikli çoğunluk olan 17 oy rakamına ulaşılmadığı için Meclis’ten geçmedi.

Maddelere ilişkin komisyon raporları okunması sırası ve maddelerin oylanması sonrasında AK Parti ve CHP’li gurup üyeleri arasında tartışmalar, bazen ise sataşmalar yaşandı.

“KENT MEYDANI, CAMİ VE OTOPARK PROJESİNİ YAPACAĞIZ”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal,  maddelere ilişkin yaptığı konuşmasında ise şunları söyledi:

Kent Meydanı, cami ve otopark projesini yapacağız. Meclisin borçlanma yetkisi vermemesi bunun yapılmayacağı anlamına gelmiyor. Atımızı alan yolumuzu da almadı ya kardeşim. Biz bu yolda devam edeceğiz. Atımı almış olabilirsiniz önemli değil ama biz bu yolda devam edeceğiz. Biz çözüm olarak bunu şehrimizde olması gerektiğini ve buralara Türk topraklarına, bu bölgede Müslümanlar yaşamıştır diye bir mimari ile birlikte ortaya koyup yapmamız lazım. Ereğliye çivi çakılmasını istemiyorsunuz. Bu memleketi inançlı ve imanlı insanlar kurtaracak böyle hayır diyenler değil. Caminin üç boyutlu ve oradaki mimari çizimlerini gösterdik. Soruyorum, daha da soracağım. Daha önce siz ‘buraya bir belediye binası yapalım hatta arada bir köprü olsun kaymakamlık binasını da buraya yapalım’ dediniz. Biz, sizin gibi oraya deniz manzarasını da yok edecek, iki tane devasa kütleyi oturtmadık. Biz, halkın kullanabileceği, şehre giden vatandaşın o parktan faydalanacağı bir otopark kuruyoruz.

Orada 14 dönüm arazi var, 14 dönüm arazinin bin 200 metre karesini cami tabanı oturuyor. Projeyi bütün basın mensupları, vatandaşımız inceleyebilir. Kullanımı ile birlikte bin 800 metre kare. Kent meydanı 25 bin metre karelik bir alanı kaplıyor.

Meclisin borçlanma yetkisi vermemesi bunun yapılmayacağı anlamına gelmiyor. Yani atımızı alan yolumuzu da almadı ya kardeşim. Biz bu yolda devam edeceğiz. Atımı almış olabilirsiniz önemli değil ama biz bu yolda devam edeceğiz. Bunu herkes bilsin. Karadeniz Ereğlinin merkezde nasıl ne şartlarda nasıl özellikle cenazeler başta olmak üzere cuma namazları ve dini bayramlardaki namazlarımızın nasıl kılındığını nerede ne şartlarda kılındığını bütün vatandaşımız biliyor”

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER