‘‘BİZİ ZONGULDAK’TAKİ MİLLETVEKİLLERİ YÖNETMESİN!’’

‘‘BİZİ ZONGULDAK’TAKİ MİLLETVEKİLLERİ YÖNETMESİN!’’

POSBIYIK:

* Bırakalım şu particiliği. Allah rızası için bizi Zonguldak’taki milletvekilleri yönetmesin. Yapmayın, her şeyi biliyorum.  
*Hızlı bir şekilde adaylığıma başlıyorum. Adaylığıma hazırlanıyorum.
*Bu dönemki kaymakam (İsmail Çorumluoğlu), Ereğli için çok iyi bir çalışma yaptı.
*Son günlerde 65 yaş üstü insanların halk otobüslerine bindiğinde ücret istendiği söylenti var.

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Halil Posbıyık başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemdeki maddelerin karara bağlanmasının ardından konuşan Posbıyık, “şimdi birazcık kafanızı ağrıtayım sizin” diye başladığı sözlerinde, farklı konularda değerlendirmelerde bulundu.
65 yaş üstünden ücret istenmesi!
Halk otobüslerine binen 65 yaş üstü kişilerden ücret alınmasının Ereğli Belediyesi ile alakası olmadığını söyleyen Posbıyık şöyle dedi:
“Son günlerde çok gündemde olan 65 yaş üstü insanların halk otobüslerine bindiğinde ücret istendiği söylenti var. Bu söylentiler genellikle belediyeye atılmak isteniyor. Bizimle hiçbir alakası yoktur. Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi, sadece Ereğli’de değil tüm Türkiye’de Devlet tarafından karar alınmış. Oranını bilmiyorum ama 65 yaş üstü için para veriliyor ve ‘bunlar ücretsiz binecek’ diyor. Bunlardan eğer para isteniyorsa müracaat yeri kaymakamlıktır.”

"Adayım, hazırlanıyorum"
Posbıyık, yaşı gereği edindiği siyaset tecrübelerini gençlere aktarmak istediğini ifade etti. Kendi söylediği ‘yaşlı’ sözüne “yanlış anlaşılmasın!”  diyerek açıklık getiren Posbıyık, şunları kaydetti:  
“Şimdi birazcık kafanızı ağrıtayım sizin. Ben, yaşça hepinizden daha büyüğüm. 71 yılında belediyeciliğe başladım. Tecrübelerimizi size aktarmak benim görevim. Gerçi ben yaşlandım falan diye sözüm meclisten dışarıdır. Dışarıdakiler başka bir şey anlamasın. Adaylığın koymayacak falan diye! Hızlı bir şekilde adaylığımı başlıyorum. Adaylığıma hazırlanıyorum. Ayrıca, burada çok geniş bir gurumuz var. Ben aday olmasam dahi bizden birisi çıkacak, destekleyeceğiz. Partide önemli değil bizim için. Ama Ereğli seven, namuslu, siyasette kirlenmemiş… Toplantılar falan yapıyorlar sağda-solda, isim-isim; yani boş zamanımda anlatayım size. Hikaye bunlar! Her zaman söylüyorum: Siyaset çok önemli bir olay değil. Ben bir CHP’liyim. Onur duyuyorum. Ama ben karşımdakinin siyasi olduğunu asla bakmam. Karakterine, kişiliğine, adam oluşuna bakarım.”

Kaymakam Çorumluoğlu’nu anlattı ve sordu:
Hesabını veremeyecekler!
Konuşmasının büyük bölümünü İzmir Vali Yardımcılığı’na atanan Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’na ayıran Posbıyık, Çorumluoğlu’nun gidişinin Ereğli için kayıp olduğunu savundu. Bir takım siyasilerin Çorumluoğlu’nu Ereğli’den göndermek için çaba sarf ettiklerini ileri süren Posbıyık, şu ifadeleri kullandı:
“Ereğli’yi seven insanlar, lütfen siyaset yapmasınlar. Bu dönemki kaymakam (İsmail Çorumluoğlu), Ereğli için çok iyi bir çalışma yaptı. Hatta ben açık konuşacağım: Fatih Çakır zamanında, bütün siyasi partiler ile bir araya gelmiştik. Çok daha hızlı bir çalışma yapıyorduk. Son zamanlarda biraz dağılma oldu. Çünkü Ereğli’yi Ereğli’dekiler yönetmiyorlar. Zonguldak’tan yönetiyorlar Ereğli’yi. Duvar gazetesi çıkartanlardan bahsetmiyorum. Onlar sıradan adamlar. Milletvekili bazında, ilçe başkanı bazında; kaymakamı göndermek için ellerinden geleni yaptılar. Yok Halil Posbıyık’ın arkadaşı, yok Posbıyık ile el ele, Halil Posbıyık’a yardım ediyor diye. Bana ne yardımı edecek kardeşim? Ben belli bir noktaya gelmişim.

“Milletvekilleri, ilçe başkanı hesap verebilecek mi?”
Başkan yardımcılarıma, müdürlerime sorun; Kaymakam Bey arar, çağırır ve giderler. Benim haberim bile olmaz. Böyle bir kolektif çalışma yaptık. Çok güzel şeyler yaptık. Şimdi sorarım: Üniversite kampüsü belli bir noktaya geldi. Son beş yılda hiçbir şey yapılmadı. Bir-iki senede kaymakam geldi çok iyi bir noktaya geldik. Bugünlerde temel atacağız. Yeni gelecek kaymakam da mutlaka bundan daha iyidir ama toparlanması en az 6 ay bir senedir. Peki bu zamanın hesabını kim verecek? Bunu buradan göndermeye çalışan paçozlardan bahsetmiyorum, milletvekilleri, ilçe başkanı hesap verebilecek mi? Ereğli halkı bunu anlamayacak mı? Bu adam ne yaptı? Ereğli’ye bir kötülük mü yaptı? Elinden gelen yaptı, ben şahidim. O, yıllar önce AK Parti’den milletvekili adayı olmuş, ben CHP’liyim. Adamla yan yana gelemiyorduk. Korkuyordum çünkü Halil Posbıyık’ın arkadaşıdır, CHP’li belediyeye yardım ediyor diye. Devamlı ıvır-zıvırlar. Bu Ereğli’ye kötülüktür. Bu Ereğli’ye yazıktır.

“Sana ağayı gösterir bu vatandaş”
Üniversite kampüsü konusunda basın mensupları ‘üniversite temeli ne zaman atılıyor’ diye sormasınlar.  Ne biliyim ben! Herkesim de CHP’lisi, MHP’lisi, AK Parti’si yakın bir ilişki içindeydik. Bu adamı Ereğli’den göndermenin ne gereği vardı? Bu sözlerim sadece onun için değil. Bundan sonra gelecek idareciler içinde böyle. (Elini yumruk yapıp havaya kaldırarak konuşmasını sürdürüyor) Erkeklik göstermek ‘ben güçlüyüm’, ‘bak göndereceğim dedim, gönderdim’, ‘ağa nasıl gönderdim’… Sana ağayı gösterir bu vatandaş, halk. Bırakalım şu particiliği. Allah rızası için bizi Zonguldak’taki milletvekilleri yönetmesin. Yapmayın, her şeyi biliyorum.”  

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER