"BORU BAĞLANTILARI ERDEMİR VE BELEDİYE EKİPLERİNİN İŞBİRLİĞİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR"

"BORU BAĞLANTILARI ERDEMİR VE BELEDİYE EKİPLERİNİN İŞBİRLİĞİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR"

Kızılcapınar Hidroelektrik Santrali” projesi inşaat faaliyetleri, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından onaylı projelere uygun şekilde ve DSİ kontrolünde sürmekte iken, 25 Şubat 2021 Perşembe günü toprak kayması meydan gelmesi ve isale hattında patlak oluşmuşması nedeniyle 'Erdemir ' yazılı açıklamalarda bulundu.

Konu ile ilgili Erdemir'den yapılan açıklama aynen şöyle:

Karadeniz Ereğli Kızılcapınar köyü mevkiinde yapılmakta olan “Kızılcapınar Hidroelektrik Santrali” projesi inşaat faaliyetleri, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından onaylı projelere uygun şekilde ve DSİ kontrolünde sürmekte iken, 25 Şubat 2021 Perşembe günü saat 11.21’de toprak kayması meydan gelmiş ve isale hattında patlak oluşmuştur.

Kdz. Ereğli Belediyesi ile istişareler yapılmış, Belediye Başkanı Sn. Halil Posbıyık’ın olumlu yaklaşımları ile isale hattında oluşan kesintiyi gidermek üzere ivedilikle çalışmalara başlanmıştır. Sayın Posbıyık’ın da belirttiği gibi Belediye ekipleri yürütülen çalışmalara destek vermekte olup CTP boru bağlantıları Erdemir ve Belediye ekiplerinin iş birliğinde gerçekleştirilecektir.

İsale hattına yeniden su tedarik edilmesi için çalışmalar ivedilikle sürdürülürken, Erdemir İçme Suyu tesislerinden şehir hattına su verilmeye başlanmıştır. Çalışmalar süresince Erdemir tesislerinden şehre su verilmeye devam edilecek olup, bugün akşam saatlerinde isale hattına yeniden su verilmesi hedeflenmektedir.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2021, 17:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER