BOZKURT: “MADENCİNİN BİRLİKTELİĞİ VE MÜCADELESİ DÜNYAYA ÖRNEKTİR”

BOZKURT: “MADENCİNİN BİRLİKTELİĞİ VE MÜCADELESİ DÜNYAYA ÖRNEKTİR”

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, “Dünyanın en zor mesleklerinden birini icra ederek yeraltı kaynaklarımızı insanlığın ve ülkemizin hizmetine sunan, yerin metrelerce altında her türlü zorluklara karşı alın teri dökerek emek mücadelesi veren maden emekçilerimize olan vefa borcu asla ödenemez” dedi.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, “4 Aralık Dünya Madenciler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, madenciliğin, tarih boyunca uygarlıkların gelişmesinde çok önemli yer tuttuğunu vurgulayan Bozkurt; “Ülkemizin kalkınmasında tartışılmaz öneme sahip olan madenlerimizin gün yüzüne çıkartılmasında en büyük pay hiç şüphesiz madencilerimizindir” ifadesine yer verdi.

Bozkurt; mesajında şunları kaydetti:

“İşe giderken ailesinden ‘helallik’ alan, mesaisi bittiğinde ‘geçmiş olsun’ denilen; emekleri ve mücadeleleri ile dünyaya örnek olan tüm madencilerin Dünya Madenciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Hiç kuşkusuz, madencilerimizin yerin derinliklerinden bin bir meşakkatle çıkardığı madenler sayesinde yaşamımız modernleşmekte ve kolaylaşmaktadır.

Ülkemiz, maden bakımından zengin doğal kaynaklara sahip olan nadir ülkelerden biridir. Çoğunlukla enerji ihtiyacını karşılamaya yönelik kullanılan madenlerin yer altından çıkarılması oldukça tehlikeli ve meşakkatlidir. Yeraltı kaynaklarını her türlü tehlike ve zorluk altında doğayla mücadele ederek üreten madencilere, toplumun vefa borcu bulunmaktadır. Her vardiya başında ‘selametle’ diye uğurlanan, maden ocaklarının girişinde ‘uğur ola’ yazan, çıkışta ‘geçmiş olsun’ diye selamlanan başka bir meslek yoktur. Görevini yerine getirirken yerin binlerce metre altında verilen mücadeleyi, birlikteliği ve dayanışmayı madencilik dışında başka hiçbir alanda görmek mümkün değildir.

AK Parti Hükümetlerimiz döneminde, işçi sağlığı ve güvenliği, yer altında çalışan işçilerimizin çalışma şartları, maden ocaklarının etkin ve sıkı denetimi ile ilgili gerekli yasal düzenlemeler yapılmıştır. Bundan sonra da maden ocaklarında elim hadiselerin yaşanmaması için, kazalara neden olan eksiklikler, hatalar ve ihmaller tespit edilerek yapılması gereken yasal düzenlemelerin gayreti içinde olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Dünya Madenciler Günü’nü daha güzel ortamlarda kutlayacağımız günlerin geleceği inancıyla, maden kazalarında yaşamlarını yitiren tüm maden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor; tüm maden emekçilerinin Dünya Madenciler Günü'nü kutluyorum.”

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2020, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER