Bu haber umutlandırdı!

Bu haber umutlandırdı!

Bu haber umutlandırdı!

Aynı zamanda tıp doktoru olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Dr. Eylem Ertuğrul, Covid-19 salgını ile ilgili İstanbul’daki meslektaşları ile yaptığı görüşmede iyi haberler aldığını bildirdi. Ertuğrul, “Yoğun bakıma girip solunum cihazına bağlanan hasta sayısında azalma var. Polikliniklere başvuran hastaların da akciğer tutulumu oranı ve şiddeti azalmaya başlamış. Bu da toplumdaki virüs yükünün azaldığını gösteriyor.”dedi.

Aynı zamanda tıp doktoru olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Dr. Eylem Ertuğrul, Covid-19 salgını ile ilgili İstanbul’daki meslektaşları ile yaptığı görüşmede iyi haberler aldığını bildirdi.

Ertuğrul’ın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım şöyle:

“GELECEK GÜZEL GÜNLERİN HABERCİSİ…”

“Biraz da Moral. Arkadaşlar, İstanbul’daki meslektaşlarımla yaptığım görüşmeler sonucu gelen haberler iyi. Yoğun bakıma girip solunum cihazına bağlanan hasta sayısında azalma var. Polikliniklere başvuran hastaların da akciğer tutulumu oranı ve şiddeti azalmaya başlamış. Bu da toplumdaki virüs yükünün azaldığını gösteriyor.

Bunda etkili olan birkaç faktör var. Öncelikle tıbbi açıdan , Sağlık Bakanlığı tarafından hızlı ve doğru bir refleksle tedavide etkili olduğu tespit edilen ilaçların stoğunun erkenden sağlanması, yüksek sayıda ve hızlı BT çekimiyle hızlı teşhis konup mevcut vakalara hızlı tedavi başlanması, hızlı ve güncel tedavi protokolerinin uygulanabilmesi. Bunların yanında tabii ki sağlık çalışanlarının özverili çalışmaları ana belirleyici faktör olmuştur.

Diğer yandan uygulanan karantina ve sosyal mesafe protokollerine yüksek oranda katılımın sağlanması (geçen haftaki sokağa çıkma ilanı faciasının dışında) bu nispeten iyimser tabloya ulaşmayı sağlamıştır. Bu hafta sonu uygulanacak olan yasağın erkenden açıklanması panik havası oluşmasını engellemiştir. Umalım ki geçen haftaki sıkıntılı saatler bu gidişi baltalayacak sonuçlara neden olmasın.

İstanbul’daki bu gidişatın gelecek güzel günlerin habercisi olmasını umuyorum. Evde kalmaya devam edelim, kurallara uyduğumuz sürece güzel bir yazın bizi beklediğini düşünüyorum.

Sağlıcakla evde kalın….”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2020, 22:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER