"BU HEPİMİZİN GURURU"

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 7 milyon 242 bin lira sözleşme bedeli ile ihalesi gerçekleştirilen projeye ilişkin, "Çöp yığınları çok tehlikeli.

"BU HEPİMİZİN GURURU"

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “bir yıl sonra artık bu Kırmacı’daki yaklaşık 35 dönüm arazi çöplük olmaktan kurtuluyor” dedi. Uysal, çöplük alanında yapılacak rehabilitasyon ve peyzaj düzenleme çalışmalarını anlattı.

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantılarının ikinci birleşimi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ‘ın başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 Toplantı öncesinde Kırmacı Çöplük Alanı ve Rehabilitasyon projesi sürecini anlatan video gösterisi gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, video gösterisinin ardından yaptığı gündem dışı konuşmada, Kırmacı Çöplüğünün rehabilitasyonu için göreve geldikten sonra takibe başladıklarını belirtti.

Sonunda çöplük için rehabilitasyon projesine çıkıldığını ifade eden Uysal şunları kaydetti:

“Sözleşme tarihi 27 Aralık 2017. Yer teslimi imzalandıktan 15 gün sonra. Sözleşme bedeli 7 milyon 242 bin, bitiş süresi 360 gün. Yani bir yıl sonra artık bu Kırmacı’daki yaklaşık 35 dönüm arazi çöplük olmaktan kurtuluyor. Bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Bunu çok önemsiyorum.

Çöp yığınları çok tehlikeli. Orada hayvanların dolaştığını gördünüz mü? Fotoğrafta benim dikkatimi çekti. Orada sadece hayvanlar değil, insanlar da olabilir. Orada patlamalar olduğu zaman da can kayıpları yaşarız ve bunun da açıklamasını asla yapamayız. Resimlerde gördüğünüz gibi burada daha önce yangınlar çıkmıştı. Tüm itfaiye birimleriyle bu yangınları söndürmüştük. Bayağı bir uğraşıyla bu işi sonlandırdık. Basınla paylaşmamıştık ama bugün paylaşmayı uygun gördük.”

ALANDA NELER OLACAK?
Rehabilitasyon alanının etrafının iki metrelik bir çitle çevrileceğini ifade eden Uysal şöyle devam etti:
“Buranın peyzajı tamamen yapılacak. Sadece borulama veya metan gazı çıkartmaktan ziyade, çevrede peyzaj ve seyir terasları da olacak şekilde düzenlenecek. Bitki örtüsünde hangi tür ağaçlar olacağına kadar hesaplandı. Gerek seyir teraslarının önündeki bitkiler, gerekse ön taraflarında alçak ağaçlama sistemi, karadeniz bitki örtüsüne uygun şekilde yapılacak. Kokusu da güzel ağaçlar olacak. Bir sürü ağaç türü var ama isimleri latince olduğundan saymıyorum. Bilgi isteyen olursa bilgileri de verebiliriz. Kırmacı çöplüğünden, oradaki vahşi ve düzensiz depolamadan kurtuluyoruz. Orada yol ve deniz var. Bitki peyzajı denizi de kapatmayacak, önümüzdeki yıllarda burası denize kadar bir alan olacak. 35 dönümün çok çok üstünde yeni bir alan kazanacağız. Denizle, doğayla beraber hep birlikte yaşayacağız.”

46  BİN 600 METREKARE GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI’NA

Üyelerden Hasan Pınarcık’ın mazereti nedeniyle katılmadığı toplantıda, Mülkiyeti belediyeye ait, Soğanlıyörük’tde (Delihakkı) bulunan 138 ada, 131 parsel içinde belirlenen 1 ve 2. Bölgenin Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsisine ait komisyon raporu görüşüldü. Komisyonun, spor kompleksi yapılmak üzere 2 yıl içinde inşaata başlanmak kaydıyla 80 bin metrekarelik alanın 46 bin 600 metrekarelik bölümünün Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsisi kararı, mecliste görüşüldü. CHP’li komisyon üyelerinin bakanlığın tahsis yazısı bulunmadığı gerekçesiyle karşı oy kullandığı rapor, mecliste AK Partili üyelerin oylarıyla oy çokluğuyla geçti. CHP’li üyeler ret oyu kullandı.

İMAR TADİLAT TALEPLERİ

Toplantıda Resmi Kurumların imar tadilat talepleri ve şahısların imar tadilat taleplerine ait gündem maddeleri komisyondan geldiği haliyle kabul edildi.  Şahıslara ait 3 imar değişikliğinden 2’si komisyon ve meclis tarafından reddedildi. Biri ise daha sonra görüşülmek üzere geriye bırakıldı.

Uzunmehmet ve Kavaklık mahallelerinde bulunan mülkiyeti belediyeye ait yoldan ihdas, müstakil inşaata müsait olmayan parsellerin bitişikteki parsel maliklerine satışına ilişkin komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi.

Özel Halk Otobüslerinin Çalıştırılmasına ilişkin yönetmelik ile Kdz. Ereğli Belediyesi Servis Aracı Yönetmeliğinde madde değişikliği yapılmasının görüşülmesine ilişkin gündem maddesi Hukuk işleri komisyonuna havale edildi.

Resmi kurumlara ve şahıslar ait imar tadilat talepleri ise imar komisyonuna havale edildi. Bağlık Mahallesi Şehit Rıdvan Caddesindeki iki dükkanın on yıllığına kiraya verilmesine ilişkin gündem maddesi, komisyonun sürenin 3 yıla indirilmesi görüşü doğrultusunda kabul edildi.

KAMPÜS ALANINA TAKVİYE…

Süleymanlar Mahallesinde mülkiyeti belediyey ait yoldan ihdas 3 bin 120,08 metrekarelik parselin Üniversite Kampüs Alanı olarak kullanılmak üzere, iki yıl içinde inşaata başlanmak kaydıyla  Maliye Hazinesine devrini onaylayan komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi.

Gündemdeki konuların tamamlanmasıyla Ocak ayı Belediye Meclisi toplantıları sona erdi.

BELEDİYESPOR’DAN HEDİYE, KALAY’A SÜRPRİZ

Toplantının sonunda Ereğli Belediyespor kulüp yönetimi tarafından belediye meclis üyeleri için hazırlanan bere ve kaşkolları içeren hediye paketleri belediye meclis üyelerine dağıtıldı. Bazı meclis üyeleri bere  vekaşkollarla poz verdi.

Toplantı sonunda ayrıca, üyelerden Yusuf Kalay’a doğum günü sürprizi yapıldı. Belediye Meclis üyeleri, Kalay’ın doğum gününü pastayla kutladı.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2018, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER